Vijesti Kultura

SINOĆ ZAVRŠIO 14. LE PETIT FESTIVAL DU THEATRE

ADIEU, LE PETIT Koncert i izložba u Domus Christi, modna revija, koncert i film na Velikim žalima

SINOĆ ZAVRŠIO 14. LE PETIT FESTIVAL DU THEATRE

Sinoć je na Velikim žalima završio 14. Le Petit Festival du Theatre. Da podsjetimo, ovogodišnji Festival održao se pod zajedničkim "nazivnikom" Sunce i Zemlja izlazećeg sunca, bio je posvećen Japanu, a povod je bio i 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske. Održavanje LPFT podržali su i Veleposlanstvo Japana u Zagrebu i veleposlanik, Nj. e. Keiji Takiguchi.

Ni ove godine nije zaboravljen lijepi običaj da zadnjeg dana Le Petit Festival gostuje u Domu za starije i nemoćne Domus Christi. Korisnike je oduševio koncert na violončelu kojeg je održala japanska čelistica Hiromi Uekusa, a potom su svi zainteresirani mogli razgledati likovnu izložbu Izložba za Zemlju izlazećeg sunca, radova malih i velikih polaznika likovne radionice koje je u vrtu Doma vodio slikar Thomas Henriksson iz Švedske, koji radi i živi u Berlinu.

Završni dio 14. LPFT počeo je u sumrak na Velikim žalima, modnom revijom beogradske kreatorice Aleksandre Ranković. Zanimljivo je da su "manekenke" bile umjetnice iz Japana i Hrvatske, koje su sudjelovale na Festivalu i da je sve proteklo u najboljem redu i uz puno zabave i aplauza.

Potom je i večernji koncert na čelu odsvirala Hiromi Uekusa, a imalo se čast nazočiti i praizvedbi kratke kompozicije inspirirane Dubrovnikom, koju je umjetnica napisala u svojoj hotelskoj sobi. Tako što se i moglo naslutiti kad je glazbenica na svom cjelovečernjem koncertu u Lazaretima govorila da je putovala u Buenos Aires i na jug Francuske i dobila inspiraciju i posvetila im kompozicije, pri tom se zagonetno smješkajući...

Prikazan je film Moguć život Christiana Boltanskog, kojeg je režirao Heinz Peter Schwerfel iz Njemačke, a večer je završila flamencom, zahvalama i pozdravima pokretača Festivala, Vinka Maria Prizmića svim sudionicima i publici 14. LPFT, a Mi Aleksandra Gronlund je najavila svojevrsni nastavak na 4. Le Petit Festival Hanko, u Hanko, najjužnijem gradu Finske , od 23. do 26.kolovoza ove godine.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina

NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina
Povodom proslave sv. Mitra u Općini Ravno, u subotu, 26. listopada 2019. godine održati će se Dan Ravanjskog bro...
NAJAVA Dan Ravanjskog bronzina