StoryEditorOCM
KulturaATRIJ KNEŽEVA DVORA

Talijanski dirigent Aldo Sisillo i saksofonist Antonio Garcia Jorge nastupaju s DSO-om

Piše PSD.
14. lipnja 2018. - 16:30

Pobjednik 2. međunarodnog saksofonističkog natjecanja „Josip Nochta“ Antonio Garcia Jorge nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u petak, 15. lipnja u atriju Kneževa dvora. Ovim koncertom ravnat će priznati talijanski dirigent Aldo Sisillo. Početak koncerta je u 21 sat.

Mladog španjolskog saksofonista publika će imati priliku čuti u Fantaziji za saksofon i orkestar brazilskog skladatelja Heitora Villa-Lobosa. Ovaj mladi glazbenik postigao je značajan uspjeh na brojnim međunarodnim natjecanjima, osvojivši tri prve nagrade (Marco Fiorindo, Dreux i Andorra SaxFest), a pobjednik je i prošlogodišnjeg, 2. međunarodnog natjecanja „Josip Nochta“, koje se održava u Zagrebu.

U nastavku koncerta orkestar će izvesti Chaconne Tomasa Antonia Vitalija, kao i Beethovnovu Simfoniju br. 4 u B duru, a pod ravnanjem sjajnog talijanskog dirigenta Alda Sisilla. Maestro Sisillo, jednako kao i mladi saksofonist, izražava veliku želju prema suvremenoj glazbi. Dirigirao je na mnogim svjetskim premijernim događanjima, snimao je za razne diskografske kuće, također je skladao glazbene pratnje za kazališne priredbe predstavljene na Venecijanskom bijenalu, Festivalu Santarcangelo, Rassegna dei Teatri Stabili i Val-de-Marne festivalu.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncert. a na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra. Broj za informacije je 417 110.

19. travanj 2024 15:16