Vijesti Kultura

Festival Sentimento

Koncert glazbene dive Radojke Šverko u Kneževom dvoru

Festival Sentimento

Festival Sentimento slavi petu obljetnicu uz veliki koncert hrvatske glazbene dive Radojke Šverko 20. lipnja u Kneževom dvoru s početkom u 21:30 sati. U pratnji pijaniste Vladimira Babina i Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojim će ravnati ugledni američki dirigent maestro Marc Tardue, uz Radojku će kao poseban gost nastupiti i domaćin festivala, dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos. Ovaj pjevački duet ostavio je snažan umjetnički dojam na publiku tijekom nastupa na koncertima i mjuziklima koji će donijeti i na koncert Sentimento kroz nekoliko zajedničkih izvedbi, te svojim sjajnim vokalnim interpretacijama publici omogućiti glazbenu večer za pamćenje.  
Naša najnagrađivanija estradna umjetnica Radojka Šverko osvajala je nagrade na festivalima diljem svijeta. Tokio, Los Angeles, Seoul, Madrid, Atena, Caracas, Puerto Rico, Firenza, Malta, samo su neki od gradova na čijim festivalima je svojim raskošnim glasom oduševila žiri i publiku. Dobitnica je pet glazbenih nagrada Porin, uključujući Porin za životno djelo. Dio svoje karijere provela je igrajući glavne uloge u glazbeno-scenskim djelima – rock operama Gubec beg i Grička vještica, te mjuziklima Jadnici, Karolina Riječka i Mirakul. Već dva desetljeća nastupa u pratnji profesora Vladimira Babina, po sudu kritike jednog od najeminentnijih predstavnika hrvatskih pijanista.
Publika posebno pamti velike hitove poput pjesama „Kud plovi ovaj brod“ i „Lanterna“, koji će se uz ostale domaće i strane evergreene naći na repertoaru koncerta Sentimento. Nakon prošlogodišnjeg veličanstvenog koncerta proslave 50 godina samostalne karijere koji je Radojka održala u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinkog, nezaboravnu glazbenu večer donosimo u prekrasan ambijent Kneževa dvora u Dubrovniku. 
Prihodi od ulaznica ovog donatorskog koncerta namijenjeni su za projekt glazbene rehabilitacije „Unison World“. 
Prodaja ulaznica:
STARI GRAD – Luža / 09h – 22h / Tel: (020) 321 425
UVALA LAPAD – Rhea Silvia Wine & Tapas Bar / 16h – 22h / Mob. 095 524 0603

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije