StoryEditorOCM
KulturaFOTOGALERIJA

The Maidstone Singers  - 23 vrsne pjevačice u Sponzi

Piše DV
26. svibnja 2018. - 10:21

Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije u suradnji s engleskim komornim zborom The Maidstone Singers priredilo je sinoć u Sponzi prvi od dva koncerta ovog vikenda, i to koncert „Inspirirano Shakespearom – prepjevi šekspirijanskih tekstova“.

Skladbe inspirirane Shakespearovim djelima pisali su mnogi skladatelji, a na programu šekspirijanskog koncerta The Maidstone Singersa bit će djela H. Purcella, M. Harrisa, J. Ruttera, P. Sawyers, C. Wooda, B. Chilcotta, J. Bennetta, T. Morleya, G. Shearinga i L. Bernsteina.

U nedjelju, 27. svibnja, koncert „Exsultate jubilate – prepjevi kršćanskih tekstova“ održat će se u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike, u 20 sati.

Na programu koncerta sakralne glazbe "Exsultate jubilate" The Maidstone Singersa bit će djela: A. Brucknera, M. Durufléa, E. Elgara, O. Gibbonsa, O. Gjeiloa, K. Jenkinsa, M. Lauridsena, J. MacMillana, S. Rachmaninova, A. J. Rheinbergera, C. Stanforda, T. Tallisa, M. Willson, C. Wooda i dr.

The Maidstone Singers osnovao je Jeffrey Vaughan Martin 1998. godine, koji je tako ispunio svoju dugogodišnju želju da osnuje mali komorni zbor. Radi se o a cappella zboru koji broji 23 vrsnih pjevačica i pjevača te danas ima ustaljeni repertoar od više od 200 djela, navode iz Dubrovačke biskupije.
 
Premda sa sjedištem u Maidstoneu (Kent, Engleska), zbor je nastupao širom Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući nastupe na Brandenburškim koncertima u Londonu.

20. travanj 2024 10:03