Vijesti Kultura

VOKALNO-INSTRUMENTALNI KONCERT

LADO U TEATRU Dobar večer, dobri ljudi - dijelimo ulaznice!

VOKALNO-INSTRUMENTALNI KONCERT

U organizaciji Folklornog ansambla Linđo i Kazališta Marina Držića u ponedjeljak, 16. travnja s početkom u 20 sati u KMD održat će vokalno instrumentalni koncert ansambla LADO pod nazivom "Dobar večer, dobri ljudi". Ulaznice se mogu kupiti  u ponedjeljak, od 9 do 12 te od 18 sati do početka koncerta na blagajni Kazališta Marina Držića, a mogu se i rezervirati na 099/833-0679. 

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. 

Skupina od 38 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformira iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. 

Ansambl LADO nije samo plesni ansambl. Naime, uz plesne, vokalne i vokalno-instrumentalne koncerte, samostalne koncerte održavaju i Ladarice, Vokalisti Ansambla LADO i Orkestar Ansambla LADO.

Ladarice, sastavljene od ženskog dijela Ansambla LADO, svojim zvonkim, specifičnim glasovima najčešće izvode pjesme kontinentalnog dijela Hrvatske.

Vokalistima Ansambla LADO, sastavljenog od muškog dijela Ansambla, osnova je glazbnog repertoara crkveno pučko i klapsko pjevanje karakteristično za prostore južne Hrvatske.

Orkestar Ansambla LADO sudjeluje na svim koncertima ansambla - plesnim i vokalno instrumentalnim, bilo kao pratnja pojedinim plesnim i vokalnim izvedbama, bilo svojim samostalnim glazbenim točkama. 

Za sutrašnji koncert dijelimo i dvije ulaznice najbržem čitatelju. Osobne podatke pošaljite na [email protected], a dobitnik će biti obaviješten mailom.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Dio Šumeta danas bez vode

Dio Šumeta danas bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 24. siječnja bez vode će biti zapadni dio sela Šumet u vremenu od 9.00 do 13....
Dio Šumeta danas bez vode