StoryEditorOCM
KulturaDVORANA VISIA

PROMOCIJA KNJIGE Vedran Mezei otkrio što znači "biti tu", a ne naštetiti drugima

7. travnja 2018. - 00:52

Vedran Mezei predstavio je u dvorani Visia svoju prvu knjigu "Tu sam! - sedam priča na putu do odredišta". Zbirku sedam različitih priča o neobičnim događajima u životu običnih ljudi, uz autora, predstavio je viši predavač za indologiju pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu Krešimir Krnic.

Promocija je započela kratkim videom koji je poslužio kao mali uvod u štivo. Kao nakladnik knjige, Krnic je naveo kako je samo na osnovu predgovora odlučio objaviti zbirku. 

- Vedranove priče redovito donose obraćenje, a junak/junakinja priča često živi život koji se često ne može zvati iskorištenim ili svojim. Vedranova knjiga ilustrirani je naputak koji govori o tome kako "biti tu" i kako u potpunosti iskoristiti život, a pri tome ne naštetiti drugima. Osobno moram reći kako mi je čitanje knjige bila ponovno otkriće, iskustvo kakvo nisam imao od srednjoškolskih dana. Ne sjećam se kad sam zadnji put tako "progutao" jednu knjigu, kazao je Krnic dodavši kako ga je djelo oduševilo i obogatilo. 

Mezei je otkrio detalje i pozadinu svoje posljednje priče u knjizi koja je izašla u hrvatskom i engleskom izdanju. Na realizaciji je radio otprilike pet godina, želio je da njegova prva knjiga bude podsjetnik na sve ono što mu je važno u životu. 
Okrio je i kako piše drugu knjigu, a zahvalio je svima koji su mu pomogli u realizaciji, ali i svima koji su došli na predstavljanje.

 
Promociju su organizirali Društvo dubrovačkih pisaca i izdavačka kuća Ibis grafika iz Zagreba, a knjigu dok su u glazbenom dijelu programa nastupili Ivana Bokarica, Maja Grgić, Srđan Marković i duo Lingua Franca. Moderator večeri bila je Suzi Sokol koja je ujedno pročitala i nekoliko ulomaka iz knjige. bLu
 

24. travanj 2024 17:52