StoryEditorOCM
KulturaKONCERTOM ANSAMBLA "VOKALISTI SALONE" U KATEDRALI ZAPOČELI XIII. DANI KRŠĆANSKE KULTURE

UZINIĆ Drago mi je da nas Dani kršćanske kulture međusobno povezuju jer sve češće se održavaju manifestacije antikulture! 

17. ožujka 2018. - 22:46

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić otvorio je u katedrali XIII. Dane kršćanske kulture. Otvarajući manifestaciju, biskup je najprije pozdravio malobrojnu publiku.

- Volio bih da Vas je više, ali su mi rekli da se večeras održavaju četiri događaja. Dani kršćanske kulture nas međusobno povezuju na različite načine. Ovi Dani kršćanske kulture nas povezuju i s drugim biskupijama i kulturnim institucijama u gradu Dubrovniku kao što povezuju i međusobno različite ustanove u našem gradu. Svima ovim putem zahvaljujem na suradnji! Drago mi je da se to povezivanje događa kroz Dane kršćanske kulture jer sve češće se događaju manifestacije "antikulture", kazao je Uzinić poželivši svima da uživaju u desetodnevnoj manifestaciji. 

Pročelnik Vijeća za kulturu i znanost pri Dubrovačkoj biskupiji Joško Mikuš podsjetio je kako kultura nije samo umjetnost, već i način života. Također, dodao je kako će program XIII. DKK-a biti u znaku baštine s obzirom da se ove godine obilježava Europska godina kulturne baštine te naglasio i zahvalio na izuzetnoj suradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom općinom u Dubrovniku.

Potom je uslijedio je koncert ansambla "Vokalisti Salone"(pjevačka skupina osnovana 1974. u Solinu) na čelu s voditeljem Mirkom Jakovom. 


Dani kršćanske kulture održavaju se do početka Velikog tjedna, točnije do 26. ožujka. Manifestacija donosi niz različitih kulturnih događanja od korizmenih koncerata preko izložbe fotografija, prikazivanja filma, predstavljanja knjige, prigodnog predavanja do uvijek zanimljive i dobro posjećene Noći crkvenih muzeja. Bit će realizirano preko 60 programskih sadržaja, a uključeno je oko tisuću sudionika.

Program se nastavlja 18. ožujka održavanjem korizmenog križnog puta serpentinama Srđa s početkom u 14 sati te izložbom fotografija "Put sv. Jakova" Ivice Bote u atriju palače Sponze s početkom u 19.30 sati. 
 

25. travanj 2024 14:13