StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKI SLIKAR USPJEŠAN U SVIJETU LUKSUZA

U MANIRI JAMESA BONDA Kapetan Stjepko Mamić izlaže na pariškoj promociji Aston Martina

Piše DV
12. ožujka 2018. - 22:00

U Parizu je sinoć otvorena izložba „L'Art ou Tourne“ na kojoj je promoviran novi sportski model Aston Martina. Svoje radove po odabiru Odbora za umjetnost luskuznog francuskog ART & Design Magazina i Aston Martina je izložilo ukupno 12 umjetnika, slikara i skulptora.

Dubrovački slikar kapetan Stjepko Mamić kao jedini pozvani hrvatski umjetnik izložio je sliku „Long Net“, 200 x 110 cm koja je dobila središnju poziciju u lijepom izložbenom prostoru Galerije „Daume“ nadomak Bastille i Nacionalne opere, u sklopu Viaduc des Arts, čime je našem slikaru iskazana velika čast. Također je to važno i za glasovanje tko će dobiti vrijednu nagradu od odabranih umjetnika.

Za postavku izložbe zadužena je umjetnica Viktoria Solweg. Među brojnim uzvanicima, uz brojne kolekcionare, galeriste i klijente Aston Martina, izložbi su nazočile i predstavnice dvaju najstarijih povijesnih udruženja umjetnika Francuske i pariških salona: predsjednica Societe des Artistes Francais Madame Martine Delaleuf i Madame Areewan Vincent, članica Glavnog odbora Societe des Artistes Independants sa kojima je Capt. Stjepko izlagao na ovogodišnjem Art Capital.

Budući je sinošnji vernissage bio predviđen za uzvanike sa pozivnicama, uključivo prvih 50 kupaca novog modela Aston Martina, za danas je predviđen drugi vernissage za širu publiku. Nije nezanemarljiva činjenica da je cijena novog sportskog, sinoć promoviranog modela Aston Martina oko 300 tisuća eura. Organizacija eventa je bila besprijekorna zahvaljujući  Harryju Betancourtu, glavnom uredniku luksuznog izdanja ART & Design Magazina. Izložba je otvorena do 13. ožujka 2018.god.

20. travanj 2024 10:41