StoryEditorOCM
KulturaFRANCUSKA ALIJANSA DUBROVNIK

POKLON DUBROVČANIMA Dani frankofonije počinju koncertom Brel Emotions u subotu

Piše PSD.
1. ožujka 2018. - 12:33

Francuska alijansa Dubrovnik u suradnji s Kazalištem Marina Držića poklanja Dubrovčanima koncert grupe JEF - “Brel Emotions” kojim će u Dubrovniku započeti ovogodišnji program dana frankofonije. Glazbena večer povodom obilježavanja 40. obljetnice odlaska jednog od najpoznatijih i najvećih frankofonih šansonjera Jacquesa Brela, održat će se u Kazalištu 3. ožujka 2018. s početkom u 20 sati. Gratis ulaznice mogu se preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića.

Slaveći praznik frankofonije, Francuska alijansa Dubrovnik organizirat će tijekom ožujka niz događanja - predavanja, radionica, koncerata i filmskih projekcija kojima će Dubrovčanima nastojati približiti francuski jezik i kulturu. Za početak filmskog programa u suradnji s Kinematografima Dubrovnik, u nedjelju 11. ožujka u dvorani Visia prikazat će se francuska drama „Un beau soleil intérieur“. Početak projekcije je u 19 sati.

Na poklon sugrađanima, posebno djelatnicima u turizmu, Francuska alijansa Dubrovnik organizirat će besplatne jezične radionice od 12. do 16. ožujka u svom prostoru na adresi Don Frana Bulića 4.
U suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, u četvrtak 15. ožujka prikazat će se švicarski film „La vanité“ u dvorani Visia u 19 sati.

Predavanje namijenjeno srednjoškolcima i svim ljubiteljima francuske književnosti održat će prof. Boris Škifić na temu „Flaubert - kada lektira postane užitak“ u Narodnoj knjižnici Grad 16. ožujka s početkom u 18:30 sati.
Recital „FRANKOFONIJA“ koji će donijeti učeničke nastupe na francuskom jeziku održat će se u Kinu Sloboda 20. ožujka u 19 sati. Nastupit će učenici OŠ Lapad, OŠ Marin Getaldić, OŠ Cavtat i Francuske alijanse Dubrovnik.

U ovogodišnjem programu posebno se ističe koncert „Claude Debussy“ kojim se obilježava 100. godišnjica smrti velikog francuskog skladatelja, a na kojem će nastupiti Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz flautisticu Antoneu Gjaja-Kocković i pijanisticu Ivanu Jelača 23. ožujka u Galeriji Dulčić Masle Pulitika s početkom u 20 sati.

Program se realizira u suradnji s udrugom Sve ostalo je glazba, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Umjetničkom galerijom Dubrovnik.

Projekcija francusko-marokanskog filma „Rock the Kasbah“ održat će se 23. ožujka u 19 sati u dvorani Visia, kada će u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Maroko u Republici Hrvatskoj biti organizirana i prigodna zakuska uz marokanske kolače i čaj od mente. Više informacija o ovogodišnjem programu Frankofonije može se pronaći na internetskoj stranici dubrovnik.alliance-francaise.hr.

19. travanj 2024 01:25