StoryEditorOCM
KulturaDUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

ODRŽAN KONCERT U REVELINU Bersa, Mozart i Beethoven za kraj 6. Međunarodnog majstorskog seminara orkestralnog dirigiranja

Piše PSD.
25. veljače 2018. - 00:28

Završni koncert 6. Međunarodnog majstorskog seminara iz orkestralnog dirigiranja održan je u tvrđavi Revelinu, a jedanaest polaznika sedmodnevnog seminara kojeg je vodio glasoviti maestro Uroš Lajovic, pokazalo je publici stečene vještine te su ravnali Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Na programu su bila djela W.A. Mozarta (Simfonija u Ed duru, KV.543), L. van Beethovena (Simfonija br. 3 „Eroica“) i B. Berse (Idila).

Seminar koji je okupio dirigente iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Tajvana i Grčke, organiziran je u suradnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Fonda Lovro & Lilly Matačić, utemeljenog 1987. godine u skladu s oporučnom željom maestra Lovra von Matačića i njegove supruge Lilly, kako bi se pomagali mladi i talentirani glazbenici.

Inače, ovo je treća godina da se seminar organizira u Dubrovniku te da se na taj način pomaže mladim dirigentima kako bi razvijali svoja znanja i vještine u orkestralnom dirigiranju.

Dirigenti koji su ravnali orkestrom su: Ante Sladoljev (Hrvatska), Heng-Yi Pao (Tajvan), Dominik Steklasa (Slovenija), Tomaž Kukovič (Slovenija), Luka Hauser (Njemačka), Roberto Castro (SAD), Amna Husejnagić (BiH), Pantelis Kogiamis (Grčka), Dunja Vejzović (Hrvatska), Pierre Pichler (Austrija) i David González Hernández (Španjolska). Dv
 

19. travanj 2024 20:49