StoryEditorOCM
KulturaPRVA OVOGODIŠNJA PREMIJERA

ODJENUTI GOLE U KAZALIŠTU MARINA DRŽIĆA Izveden Pirandellovski dvoboj između istine i laži

Piše PSD.
25. veljače 2018. - 00:11

U Kazalištu Marina Držića premijerno je izvedena predstava "Odjenuti gole" ("Vestire gli ignudi",1922.)  Luigija Pirandella u režiji Marine Pejnović. Pored drame, Pejnović se poslužila i novelom "Tragedija jednog lika" te ih skupa postavila na velikoj sceni dubrovačkog teatra.

- Kad je u pitanju pisac poput Pirandella sa svojim specifičnim teatarskim svijetom koji je obradio i u romanima i novelama i dramama, smatram da je uvijek pametnije pokušati režirati njegov svijet, a ne samo dramu. On kroz svoju opsesiju s dramaturgijom višestruke izvrnute rukavice i razlikoavanja glumca, lika, osobe te metateatralnost prostora i događaja ne dopušta publici jasnoću sadržaja, već pred nama manipulira činjenicama, zapisala je, između ostalog, redateljica.

Scenografiju potpisuje Liberta Mišan i Pietro Boban, kostimografiju Irena Sušac, skladateljica je Paola Dražić Zekić te oblikovatelj svjetla Elvis Butković. U predstavi igrati: Nika Lasić (Ersilia Drei), Bernard Tomić (Franco Laspiga), Hrvoje Sebastijan (Grotti), Zdeslav Čotić (Ludovico Nota), Edi Jertec (Alfredo Cantavalle), Mirej Stanić (Onoria) i Nina Hladilo (Emma).

Reprizna je izvedba na rasporedu 25. veljače s početkom u 20 sati. Dv

18. travanj 2024 08:04