StoryEditorOCM
KulturaU TEATRU 'ODIJEVAJU GOLE'

PRVA OVOGODIŠNJA PREMIJERA Na velikoj sceni KMD-a zaigrat će Pirandello

19. veljače 2018. - 17:04

Konferencijom za medije najavljena je predstava "Odjenuti gole" Luigija Pirandella u režiji Marina Pejnović. O prvoj ovogodišnjoj premijeri dubrovačkog teatra najprije je govorio ravnatelj Ante Vlahinić.

Izrazio je oduševljenje jednim viđenim radom, zapravo ispitom mlade redateljice koji je vidio na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i to je bio povod za angažman u Dubrovniku.

- Sam sebi sam obećao da će ona sigurno raditi komad u KMD-u. Pirandello ne samo da je otac jedne epohe, on je vrlo opasan, težak i treba se paziti klopke doslovnosti te baš zato smo zadatak dali mladoj redateljici, našalio se Vlahinić.

Pejnović je naglasila kako nije samo riječ o komadu "Odjenuti gole", već je i sastavni dio inscenacija novela "Tragedija jednog lika", također od Pirandella. Dodala je kako je pitanje "što je istina" najviše privuklo u ovom projektu.

- Ne sjećam se kad je zadnji put nešto teklo ovako glatko, komentirala je Pejnović.

Scenografiju potpisuje Liberta Mišan i Pietro Boban, kostimografiju Irena Sušac, skladateljica je Paola Dražić Zekić te oblikovatelj svjetla Elvis Butković. U predstavi igrati: Nika Lasić (Ersilia Drei), Bernard Tomić (Franco Laspiga), Hrvoje Sebastijan (Grotti), Zdeslav Čotić (Ludovico Nota), Edi Jertec (Alfredo Cantavalle), Mirej Stanić (Onoria) i Nina Hladilo (Emma).

Posebno je Lasić, koja Pejnović još pozna iz studentskih dana, pohvalila suradnju s redateljicom.

Premijera je na rasporedu 24. veljače s početkom u 20 sati, a reprizna izvedba predviđena je 25. veljače - također u 20 sati.

16. travanj 2024 08:06