Vijesti Kultura

KONFIDENCA

Traži se ravnatelj Kazališta Marina Držića

KONFIDENCA

Zadnji radni dan u 2017. godini, Kazališno vijeće raspisalo je natječaj za imenovanje ravnatelja Kazališta Marina Držića u Dubrovniku.

Uvjet je fakultetsko obrazovanje, smjer nije važan, a traže se još stručne, radne i organizacijske sposobnosti, znanje jednog stranog jezika te najmanje tri godine radnog iskustva u kazalištima ili scensko-glazbenim djelatnostima ili pet godina u drugim društvenim djelatnostima.

Ravnatelj kazališta imenuje se na četiri godine na temelju ispunjavanja uvjeta i predloženoga četverogodišnjeg programa rada koji obvezno sadrži financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa.

Za vrijeme natječajnog roka, a on je još uvijek u tijeku, Kazališno vijeće osigurat će svakom kandidatu uvid u utvrđeni programski i financijski okvir, u izvješće o poslovanju i ostvarenom programu te kadrovske i financijske pokazatelje. Podaci su dostupni kandidatima u Kazalištu Marina Držića, svaki radni dan od devet do 15 sati.

Zanimljivo je da kandidati ove podatke ne smiju javno iznositi ni objavljivati.

Podsjetimo, prije četiri godine, na raspisani javni natječaj za ravnateljsko mjesto nitko se nije javio. Na ponovljeni natječaj, javilo se pet kandidata, a za ravnatelja je imenovan Ante Vlahinić.

KMD odnedavno ima novo Upravno vijeće. Iz ranijeg sastava izašle su Silvija Petrlić Saltarić (HDZ) i Katija Falkoni Pedrini (DDS), a ušli Karlo Krijes i Vesna Babarović, dok je Đuro Market opet ostao članom tog tijela.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije