StoryEditorOCM
KulturaBOŽIĆNI DOMJENAK UMJETNIČKE GALERIJE DUBROVNIK

Uz stari kamin i suvremeno drvce

20. prosinca 2017. - 00:34

Uz ponovno paljenje starog kamina u Centralnoj dvorani obiteljske palače Banac, za kraj ove godine i neposredno uoči blagdana Umjetnička galerija Dubrovnik je organizirala Božićni domjenak. Tom je prigodom u galeriji predstavljeno božićno drvce, točnije suvremena umjetnička instalacija kojoj je autorica dubrovačka umjetnica Marijana Vukić Pende.

Kamin je, recimo i to, po prvi put upaljen nakon punih 80 godina i cijelom je domjenku dao još ljepši i uzvišeniji dojam koji je bio još ljepši jer se domjenak odvijao usred izložbe slika velikog formata, autor kojih je poznati turski fotograf Ahmet Ertug.

Sudionicima domjenka osobno se obratio i domaćin, ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović koji je naglasio kako mu je "najdraži od svih realiziranih projekata dječje radionice u galeriji: prvotno je bila planirana samo jedna radionica za 25 polaznika, ali su na kraju održane čak četiri s više od 75 polaznika". Ivanović je naveo kako je Umjetnička galerija tijekom ove godine upriličila 20 izložbi, te brojna predavanja i promocije, ugostili su koncerte Dubrovačkog simfonijskog orkestra i predstave Dubrovačkih ljetnih igara, pokrenuli su izdavačku djelatnost i sudjelovali u više međunarodno priznatih projekata.

On je najavio i neke projekte u 2018. godini, kao što su obnova lifta za potrebe teže pokretnih posjetitelja i otvaranje suvenir- shopa te obnovu cijele zgrade galerje, za što postoje projekti te se planira prijava i dobivanje sredstva EU- fondova. Uz najavu nekih novih izložbi (kao Wima Delvoyea) Ivanović je najavio i nove izdavačke projekte te vodič po zbirci galerije- rekao je i svoje obraćanje gostima završio poimeničnim nabrananjem imena svih zaposlenika Umjetničke galerije koji su omogćili normalno i uredno odvijanje svih aktivnosti.

 

23. travanj 2024 18:26