Vijesti Kultura

VALAMAR LACROMA DUBROVNIK

Najava Dubrovačkog božićnog koncerta

VALAMAR LACROMA DUBROVNIK

Dubrovački simfonijski orkestar, Marc Tardue, Đelo Jusić, Đani Stipaničev, Stijepo Gleđ Markos, Marija Kuhar Šoša, Maja Grgić, klape Ragusa, Subrenum i Kaše te Dapal band koncertiraju zajedno u petak, 22. prosinca s početkom u 20 sati u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, najavljeno je na konferenciji za medije u Luži.

Božićnu atmosferu 4. Dubrovačkog zimskog festivala upotpunit će poseban glazbeni događaj. Riječ je o Dubrovačkom božićnom koncertu koji za građane priprema Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Gradom Dubrovnikom i grupacijom Valamar. Dubrovački božićni koncert održat će se u petak, 22. prosinca u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik s početkom u 20 sati. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić predstavila je ideju organizacije velikog dubrovačkog božićnog koncerta, a o programu su govorili ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat te dirigenti Đelo Jusić i Marc Tardue.

Američki dirigent talijansko-francuskih korijena, Marc Tardue, međunarodno je priznati dirigent koji je ravnao vodećim svjetskim orkestrima, a za svoj rad dodjeljivana su mu prestižna priznanja poput titule Chevalier des Arts et Lettres od strane francuske vlade, jedno od najvećih umjetničkih priznanja u Portugalu - Medalja za zasluge u kulturi i brojne druge. Također, orkestrom će ravnati i dubrovački skladatelj, dirigent i autor niza poznatih pjesama, Đelo Jusić, koji je uz brojna priznanja, nedavno postao i član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.

Orkestru će se pridružiti poznati izvođači: tenori Đani Stipaničev i Stijepo Gleđ Markos te nagrađivana sopranistica Marija Kuhar Šoša koju je dubrovačka publika imala priliku čuti ove godine u izvedbi opere Orlando na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama, potom poznata jazz vokalistica, Dubrovkinja Maja Grgić, tri klape koje ove godine slave svoje velike obljetnice: Ragusa, Subrenum i Kaše te mladi lapadski rockeri – Dapal band, a čitav program obogatit će crtice o Božiću u Gradu povjesničarke umjetnosti Maje Nodari.

Skladbe koju su orkestar i izvođači priredili za dubrovačku publiku, svima su dobro znane, pa će se tako na programu naći poznate domaće božićne pjesme poput Bijeli Božić, Božić u Gradu, Kolenda iz Rijeke dubrovačke, zatim Ave Maria, Tiha noć, Radujte se narodi, Narodi nam se Kralj nebeski, ali i obrade popularnih zvukova Merry Christmas Everyone, Santa Baby, Hallelujah i brojne druge. Na konferenciji za medije dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos otpjevao je Ave Mariu pruživši tako okupljenima djelić atmosfere koja će uslijediti na velikom koncertu u petak.
 
Ulaznice po cijenama od 50 i 70 kuna dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica - Revelin) od 9 do 14 sati te u Luži, središnjem informativnom centru Dubrovačkog zimskog festivala. Broj telefona Dubrovačkog simfonijskog orkestra za informacije i rezervacije je 417 110.
 

loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije