StoryEditorOCM
KulturaPREDSTAVLJANJE KNJIGA PJESAMA

FRA MLADEN ROZIĆ Poezija je čudan svijet razmišljanja koji se pretače u čitatelja i tamo zrije

Piše PSD.
29. studenog 2017. - 23:07

Zahvaljujući suradnji Matice hrvatske - ogranak Dubrovnik i Matice hrvatske - ogranak Široki Brijeg u Saloči od zrcala upriličena je promocija zbirki pjesama fra Mladena Rozića. Na početku su okupljene pozdravili katedralni župnik don Stanko Lasić te predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske - znanstvenica Slavica Stojan. Predsjednik Matice hrvatske u Širokom Brijegu Gojko Jelić bio je moderator promocije te je ujedno pročitao nekoliko Rozićevih pjesama.

Sam autor, kojemu je ovo peta zbirka, naglasak je stavio na ljubav posebno istaknuvši važnost osmijeha i lijepe riječi. Životna zadaća svakog pojedinca jest učini svijet boljim, poeziju je nazvao "čudnim svijetom razmišljanja koji se pretače u čitatelja i tamo zrije". Teme njegovih strastvenih pjesama jesu sjeta, čežnja i ljubav jer "bez ljubavi nema ni lijepe riječi". Za Rozića je "poezija drugovanje s Tvorcem svega".

- Toliko lijepoga ima u svakome od nas, ali problem života na zemlji jest to da nam ljudi nisu važni, poručio je franjevac.

Fra Ilija Drmić kazao je kako su Rozićeve pjesme male, ali svaka je pjesma veliki, ogromni tekst iz kojeg bi se mogla reći cijela propovijed. Predsjednik Društva dubrovačkih pisaca, Boris Njavro pohvalio je pjesnika opisavši njegovu poeziju kao "lirsko-poetsku meditaciju koja je spokoj duši". 

U glazbenom dijelu nastupio je fra Marin Karačić koji je uz pratnju Pera Tomića (gitara) izveo nekoliko duhovnih pjesama. bLu

25. travanj 2024 07:43