StoryEditorOCM
DubrovnikUDRUGA BONSAI I PETODNEVNI FESTIVAL

Večeras počinje festival "Treće uho": Upoznajte Bosnu i Hercegovinu

Piše DV
10. studenog 2017. - 18:51

 
Edukativno-kulturni festival Treće uho ove godine posvećen je Bosni i Hercegovini, počinje večeras i traje do 15. studenog na više gradskih lokacija. Ovogodišnji festival će otkriti bogatu ali i ranjenu Bosnu i Hercegovinu, prikazat će likovnu umjetnost, poeziju, filmove, predavanja, radionice i panel diskusiju, hranu, posignuća mladih iz Mostara te bajke
"Zašto Bosna i Hercegovina? Izabravši Bosnu i Hercegovinu, upustili smo se u izazov predstavljanja kulture koja nam je poznata iako je na neki način i slična i različita u odnosu na našu. Ipak mi djelimo dio zajedničke povijesti. Povijesti o kojoj razmišljamo na način kako su je pisali pobjednici a ovdje je želimo otkriti , promatrajući je na ipak jedan drugi način. Način koji naglašava dodirne točke i vidi putove suradnje u budućnosti."
Festival Treće uho je volonterski projekt udruge Bonsai koji već sedmu godinu uspijeva zbog entuzijazma volontera i donatora koji to prepoznaju. Volonterima se svake godine pruža prilika za volonterske zadatke u provedbi festivalskog programa kao i mogućnost upoznavanja  nove kulture i načina kako pojedinci mogu doprinijeti razvoju zajednice u kojoj žive.
 
 

16. travanj 2024 12:51