StoryEditorOCM
KulturaJOSIPA PAVIČIĆ BERARDINI U MJESECU HRVATSKE KNJIGE

"Šest milimetara"- knjiga o boli i pobjedi

Piše Dubrovačke knjižnice
10. studenog 2017. - 10:14

Gošća Dubrovačkih knjižnica, Josipa Pavičić Berardini, predstavila je u Čitaonici Narodne knjižnice Grad  knjigu „Šest milimetara - ispovijest o boli i pobijedi“ u kojoj je opisala svoje iskustvo i borbu s karcinomom dojke. Čak tri godine zapisivala je bilješke a konačni rezultat je knjiga koja je objavljena u lipnju ove godine.
 
Strah i tuga bile su prve emocije s kojima se suočila nakon dijagnoze karcinoma, što zbog liječenja koje je čeka, a ponajviše zbog najbližih i zbog brige za djecu. Ipak bolest je bila i prekidač s kojim je odlučila slušati svoje tijelo i zavoliti sebe, ali i naučiti reći ne. Rad na sebi je težak, ali se uvijek isplati naglašava Pavičić Berardini.
 
U knjizi, koja je kako sama autorica kaže „knjiga koja budi vrišteće emocije“, opisano je šest koraka prema izlječenju. To su: ljubav prema sebi; prihvaćanje; odlučivanje, opraštanje; zahvalnost i smisao. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.
 
“Ako sam mogla ja, možeš i ti. Biti odgovoran znači voljeti sebe i suočavati se sa životom i svime što nosi” zaključila je Josipa Pavičić Berardini koja je danas voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Članica je udruge Europa Donna Hrvatske.
 
 

16. travanj 2024 06:00