StoryEditorOCM
KulturaDOM MARINA DRŽIĆA

<strong>Vile od grafike – Hommage Marinu Držiću</strong>

7. studenog 2017. - 23:07

Grafička mapa tri hrvatske grafičarke Nevenke Arbanas, Maje S. Franković i Zdenke Pozaić "Vile od grafike - Hommage Marinu Držiću 1567.2017." bit će predstavljena u Domu Marina Držića u četvrtak 9. studenog u 20 sati. Ova grafička mapa posvećena je 450. godišnjici smrti Marina Držića a predstavit će je ravnatelj 'Doma Marina Držića' Nikša Matić te urednica mape i povjesničarka umjetnosti Iva Koerbler koja je i autorica. predgovora katalogu izložbe. 
 
Navedena grafička mapa sadrži ukupno 20 listova papira formata 50 x 35 cm. Na 3 lista papira tehnikom dubokog tiska u boji (akvatinta, bakropis u boji, suha igla) otisnute su grafike Nevenke Arbanas, na 3 lista papira tehnikom dubokog tiska u boji (akvatinta, bakropis, reservage i suha igla) otisnute su grafike Maje S. Franković a na 3 lista papira tehnikom visokog tiska u boji (linorez, drvorez u boji) otisnute su grafike Nevenke Pozaić.
 
Sve grafičke listove ručno su otisnule Nevenka Arbanas, Maja S. Franković i Nevenka Pozaić u svojim ateljeima i svi su označeni kao autorski otisci. Svaka grafika otisnuta je u 25 primjeraka i označena brojkama od 1 do 25.
 

24. travanj 2024 15:25