StoryEditorOCM
KulturaATRIJ PALAČE SPONZA

DUBROVAČKA UDRUGA LIKOVNIH UMJETNIKA Otvorena izložba "Plavo obojeno plavim"

Piše PSD.
11. listopada 2017. - 21:49

U atriju palače Sponza otvorena je izložba Dubrovačka udruga likovnih umjetnika (DULU) pod nazivom ''Plavo obojeno plavim“. Kao što sâm naziv govori, tema izložbe su plavi tonovi, motivi i formati su raznoliki, a svaki od članova potrudio se na kreativan način ponuditi svoje likovno rješenje. Većina umjetnika koristila je akril. O samoj izložbi govorio je dubrovački novinar, aforističar i književnik Mato Jerinić. 

Postav izložbe čine djela: Jagode Lasić, Nikole Nina Dubčića, Luce Đuraš, Mirice Dubčić, Lile Knez, Valtera Kožula, Dragice Mace Lučić, Dubravke Rathman, Zlate Lučev Perović, Nedeljka Gligora, Ivana Oberana, Ane Salaj Barčot, Marijana Fragića, Lidije Tomašković, Andree Vukoje, Anta Violića, Franice Čebirić, Balda Božovića i Miroslava Stamatovića. 
 
Udruga postoji više od trideset godina i danas broji 25 aktivnih članova. Udruga organizira izložbe članova i sudjeluje se na brojnim likovnim kolonijama. Odaziva se pozivima za humanitarne akcije i svake godine je aktivna u organizaciji kulturnih događanja u Gradu i Županiji. Članovi volonterskim radom sudjeluju u organizaciji likovnih kolonija na kojima osim članstva Udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva.
 
Kvalitetan rad članova Udruge prepoznat je i na Hrvatskom saboru kulture. Od 2007. godine Udruga redovno sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira HRVATSKI SABOR KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE, te je 2007. godine u Bjelovaru, 2010. godine u Karlovcu i 2017. u Koprivnici dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo.

Izložba ostaje otvorena do 31. listopada. bLu
 
 

19. travanj 2024 08:39