Vijesti Kultura

U ATRIJU KNEŽEVA DVORA

Gudački kvartet DSO-a za kraj Jesenjeg glazbenog moskara

U ATRIJU KNEŽEVA DVORA

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje završni koncert manifestacije Jesenji glazbeni moskar u petak, 13. listopada u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21 sat. Nastupit će Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sljedećem sastavu: Đana Kahriman, violina; Iva Vukić, violina; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo. Izvest će djela dubrovačkih skladatelja Luke Sorkočevića i Ivana Jarnovića, zatim Wolfganga Amadeusa Mozarta te AntonÍna Dvořáka.

Gudački kvartet DSO-a čine mladi dubrovački glazbenici, ponajbolji studenti u svojim generacijama, koji su se nakon obrazovanja i usavršavanja kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, vratili u Grad te su danas zaposleni kao članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Ovaj sastav bio je nositelj glazbenog programa središnje svečanosti predstavljanja Dubrovnika u Milanu povodom Dana državnosti i 25. obljetnice diplomatskih odnosa između Italije i Hrvatske, a nedavno su dubrovačku publiku oduševili nastupom s vrsnom pijanisticom Jasminkom Stančul u Dvoru.

Na koncertu u petak 13. listopada, program je sljedeći:
L. Sorkočević Simfonija br. 7 u G duru
I.M. Jarnović Kvartet br. 3 u A duru
W.A. Mozart Divertimento u F duru
A. Dvořák Kvartet br. 12 u F duru, op. 96 "Američki"

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popusti za građane ostvarivi su isključivo na blaganji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije