StoryEditorOCM
KulturaRAZNOLIKI FORMATI, TONOVI I MOTIVI

DUBROVAČKA UDRUGA LIKOVNIH UMJETNIKA Izložba "Plavo obojeno plavim" u Sponzi

Piše PSD.
6. listopada 2017. - 16:44

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika organizira izložbu pod nazivom ''Plavo obojeno plavim“. Otvorenje izložbe je u srijedu, 11. listopada s početkom u 19 sati, u atriju palače Sponza.
 
Dubrovačka udruga likovnih umjetnika (DULU) postoji više od trideset godina i danas broji 25 aktivnih članova. Udruga organizira izložbe članova i sudjeluje se na brojnim likovnim kolonijama. Odaziva se pozivima za humanitarne akcije i svake godine je aktivna u organizaciji kulturnih događanja u Gradu i Županiji. Članovi volonterskim radom sudjeluju u organizaciji likovnih kolonija na kojima osim članstva Udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva.
 
Kvalitetan rad članova Udruge prepoznat je i na Hrvatskom saboru kulture. Od 2007. godine Udruga redovno sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira HRVATSKI SABOR KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE, te je 2007. godine u Bjelovaru, 2010. godine u Karlovcu i 2017. u Koprivnici dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo.
 
- Kao i prethodnih godina udruga se svojim tematskim izložbama dubrovačkoj publici predstavlja u palači Sponza. Ovaj predivan prostor jedan je od rijetkih koji je preostao za izložbe likovnih radova i dodatna je inspiracija članovima udruge. Ove godine udruga predstavlja radove koji su povezani zadanom temom plavih tonova. Veliki formati i raznoliki motivi učiniti će, nadamo se, ugodnu večer svakome posjetitelju i dragom prijatelju koji dođe na otvaranje izložbe, poručuju iz Udruge. 
 

18. travanj 2024 16:42