Vijesti Kultura

NOVI ALBUM PIJANISTA I JAZZ GLAZBENIKA

Male ljubavi...susreti- Matije Dedića večeras u Dvoru

NOVI ALBUM PIJANISTA I JAZZ GLAZBENIKA

Vodeći pijanist i jazz glazbenik Matija Dedić na večerašnjem koncertu u Kneževom dvoru predstavlja svoj novi album koji nosi naziv "Male ljubavi...susreti". Koncert se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a početak je zakazan u 21 sat.

Njegov album "Matija svira Arsena" prošle je godine bio najprodavaniji te je osvojio pet Porina, a ove godine i dva Porina za DVD izdanje istoimenog CD-a, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe sa Šimunom Matišićem. Na novom albumu "Male ljubavi...susreti", nalazi jedanaest skladbi, interpretacije klasika Arsena Dedića "Odlazak", "Otkako te ne volim", "Vraćam se", "O, mladosti" i "Što me čini sretnom", zatim Gibonnijev "Divji cvit", "Nije htjela" Kemala Montena, tradicionalne "Što te nema" i "Kradem ti se u večeri" te legendarne skladbe Zdenka Runjića "Potraži me u predgrađu" i "Molitva za Magdalenu", u jednom sasvim novom ruhu.

Specijalna gošća na albumu, kao i na večerašnjem koncertu je Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica.
Prvi singl koji najavljuje album je "Potraži me u predgrađu" u izvedbi Matije i Merime Ključo.
Informacije o koncertu i ulaznicama dostupne su na brojevima 417 110 i 091 613 7314 te na web stranici Dubrovačkog simfonijskog orkestra www.dso.hr. Građani imaju 30% popusta pri kupnji ulaznica, a umirovljenici karte mogu kupiti za 20 kuna.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije