StoryEditorOCM
KulturaNOVI ALBUM PIJANISTA I JAZZ GLAZBENIKA

Male ljubavi...susreti- Matije Dedića večeras u Dvoru

Piše PSD.
14. rujna 2017. - 14:18

Vodeći pijanist i jazz glazbenik Matija Dedić na večerašnjem koncertu u Kneževom dvoru predstavlja svoj novi album koji nosi naziv "Male ljubavi...susreti". Koncert se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a početak je zakazan u 21 sat.

Njegov album "Matija svira Arsena" prošle je godine bio najprodavaniji te je osvojio pet Porina, a ove godine i dva Porina za DVD izdanje istoimenog CD-a, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe sa Šimunom Matišićem. Na novom albumu "Male ljubavi...susreti", nalazi jedanaest skladbi, interpretacije klasika Arsena Dedića "Odlazak", "Otkako te ne volim", "Vraćam se", "O, mladosti" i "Što me čini sretnom", zatim Gibonnijev "Divji cvit", "Nije htjela" Kemala Montena, tradicionalne "Što te nema" i "Kradem ti se u večeri" te legendarne skladbe Zdenka Runjića "Potraži me u predgrađu" i "Molitva za Magdalenu", u jednom sasvim novom ruhu.

Specijalna gošća na albumu, kao i na večerašnjem koncertu je Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica.
Prvi singl koji najavljuje album je "Potraži me u predgrađu" u izvedbi Matije i Merime Ključo.
Informacije o koncertu i ulaznicama dostupne su na brojevima 417 110 i 091 613 7314 te na web stranici Dubrovačkog simfonijskog orkestra www.dso.hr. Građani imaju 30% popusta pri kupnji ulaznica, a umirovljenici karte mogu kupiti za 20 kuna.

19. travanj 2024 13:11