Vijesti Kultura

KONCERT U KABOGI

FOTO 'The London Handel Players' očarali i dubrovačku publiku

KONCERT U KABOGI

Svjetski poznati barokni komorni sastav ‘The London Handel Players’, koji svojim koncertima oduševljavaju publiku diljem svijeta, sinoć su u Ljetnikovcu Bunić Kaboga očarali i dubrovačku publiku koncertom pod nazivom “A Celebration of Baroque Dance”. Vrsnim glazbenicima, koje podjednako voli i kritika i publika, zbog njihove ‘besprijekorne vještine i muzikalnosti’: Rachel Brown (flauta), Adrian Butterfield (violina), Katherine Sharman (violončelo), Laurence Cummings (čembalo) sinoć su se pridužili i plesači Mary Collins i Steven Player, koji su prekrasnu baroknu glazbu preveli u plesne korake.

Publika je uživala u glazbi i plesnim koreografijama s francuskih dvora, koje je obožavao i francuski kralj Luj XIV kao i u djelima poznatih skladatelja: J.-B. Lully, J.-F. Rebel, G. F. Händel, A. Corelli, F. Couperin, J.-Ph. Rameau, A. Campra.

Ovaj koncert početak je suradnje Korčulanskog baroknog festivala i Zaklade Caboga Stiftung, koji se nastavlja bogatim programom u ljetnikovcu Bunić Kaboga i tijekom zimskih mjeseci.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije