Vijesti Kultura

68. dubrovačke ljetne igre

DSO u Dvoru izveo prvi ovogodišnji festivalski koncert

68. dubrovačke ljetne igre

Prvi ovogodišnji festivalski koncert DSO-a u Dvoru održan je u petak, 11. kolovoza.

Tako je u okviru glazbenog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara prvi put ovo ljeto u Dvoru nastupio Dubrovački simfonijski orkestar uz flautisticu Tamaru Coha Mandić i harfisticu Dianu Grubišić Ćiković, pod ravnanjem dirigenta Richarda Rosenberga.

Na programu ovog festivalskog koncerta bila je baletna suita Vol na krovu Dariusa Milhauda, Mozartov Koncert za flautu i harfu, Gottschalkova À Montevideo simfonija te The Ballade of the Scandalous Life of Frankie & Johnny Jeromea Morossa.

Već 18. kolovoza na programu je drugi koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Francesca di Maura na kojem će zajedno s Nikolom Fabijanićem praizvesti Bird Concerto za saksofon i orkestar skladatelja Petra Obradovića. Ulaznice za koncert u Dvoru dostupne su online na internetskim stranicama Igara te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži kao i na ulazu, jedan sat prije početka izvedbe. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30% za kupnju ulaznica na prodajnim mjestima.

Naslovnica Kultura

Najčitanije

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?
Na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića sinoć je  premijerno  izvedena predstava "Skup" u režiji Ivice Kunčević...
'DRŽIĆEV SKUP' Tko je sve bio na premijeri?

Najnovije