StoryEditorOCM
KulturaPLEMIĆKA OBITELJ FRANKOPAN PREPOZNALA VRIJEDNOST

Hvalevrijedno priznanje stiglo dubrovačkom Midsummer Scene festivalu

Piše PSD.
5. srpnja 2017. - 13:07

Hvalevrijedno priznanje stiglo je dubrovačkom Midsummer Scene festivalu. Plemićka obitelj Frankopan prepoznala je vrijednost jedinog dubrovačkog kulturnog festivala na engleskom jeziku te kroz svoje zaklade Headley Trust i Staples Trust podržala unapređenje njegovog jedinstvenog kulturnog programa.

Obitelj Frankopan pomaže cijelu lepezu umjetničkih projekata te stipendira vrijedne studente u inozemstvu, a jedan od njih je upravo producent te glumac u Snu Ivanjske noći koji se igra na Midsummer Scene festivalu, Filip Krenus. Hrvatski glumac koji živi i radi u Londonu Frankopanima je predstavio kulturnu ponudu Midsummer Scene festivala, a ona je posebno oduševila plemićkog potomka, povijesničara Petera Frankopana koji uz rad na sveučilištu Oxford, trenutno promovira svoj svjetski bestseler The Silk Roads: A New History of the World.

Priznanje obitelji Frankopan prekrasan je poklon uoči održavanja glazbeno scenskog programa Držić meets Shakespeare koji nas u suradnji Midsummer Scene Festivala, Doma Marina Držića i Društva prijatelja dubrovačke starine očekuje 6. srpnja u 21.30 sati u palači Sponza.

Glumci Filip Krenus, James Burton, Susan Hingley i Hannah Brackstone-Brown iz Sna Ivanjske noći igranim će scenama iz Dunda Maroja na engleskom jeziku proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarius. Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

19. travanj 2024 03:33