StoryEditorOCM
KulturaU ATRIJU KNEŽEVA DVORA

<div><strong>Završni koncert ciklusa Orlando Furioso</strong></div>

Piše PSD.
15. lipnja 2017. - 18:53

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje završni koncert ciklusa barokne glazbe Orlando Furioso u petak, 16. lipnja. Koncert će se održati u atriju Kneževog dvora s početkom u 21 sat. Orkestrom će ravnati Dmitry Sinkovsky, a kao solist će nastupiti mladi hrvatski pijanist Marin Limić.

Ciklus barokne glazbe Orlando Furioso započeo je 6. lipnja te je koncertima u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik i atriju Kneževog dvora, donio gradu duh baroka. Publika je imala priliku slušati Vivaldijeva Četiri godišnja doba, operu Didona i Enej te koncert pod nazivom Trio Sonatas. Kroz čitav ciklus orkestar je vodio Dmitry Sinkovsky, ruski virtuoz violine, kontratenor, ali i uspješni dirigent. Na koncertu u petak 16. lipnja, imat ćemo priliku vidjeti Sinkovskog upravo u toj ulozi, s druge strane orkestru, dok će kao solist nastupiti pijanist Marin Limić.

Repertoar Marina Limića seže od djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussya, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima tridesetak vlastitih skladbi, koje izvode i drugi pijanisti. Objavljena mu je knjiga i CD vlastitih skladbi u izdanju biblioteke Kačić i Sidra music-a 2015. godine. Osim nastupa po Hrvatskoj i europskim državama, održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao zapostavljene skladatelje klasične glazbe.

Na koncertu u petak, mladog hrvatskog pijanista čut ćemo u Beethovenovom Koncertu br. 3 za klavir i orkestar u C molu, a na programu su i Bachova Simfonija u g molu te Mozartova Simfonija br. 40 u g molu.

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je 417 110.

Građani imaju pravo na povlaštene cijene ulaznica (10 kuna s Libertasovim pokazom, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane koji žive unutar zidina i studente s kulturnom iskaznicom, a za ostale 30% popusta na standardne cijene ulaznice koje su od 100 do 300 kuna)

19. travanj 2024 12:17