StoryEditorOCM
KulturaNA TARACI UMJETNIČKE GALERIJE

<strong>Vivaldijeva Četiri godišnja doba s DSO-om i Sinkovskim</strong>

Piše PSD.
6. lipnja 2017. - 12:03

Glazbenim remek djelom velikog talijanskog skladatelja Antonija Vivaldija, Četiri godišnja doba, večeras će započeti ciklus barokne glazbe Orlando Furioso. Na taraci Umjetničke galerije Gudački komorni sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra vodit će ruski virtuoz Dmitry Sinkovsky, dok će naracijom kroz godišnja doba voditi Mark Thomas. Početak koncerta je u 21 sat.

Orlando Furioso novo je događanje u gradu, a održavat će se od 6. do 16. lipnja 2017. u Kneževom dvoru i u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Riječ je o ciklusu barokne glazbe u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Kroz četiri koncerta, orkestar će donijeti gradu duh baroka velikih skladatelja. Ciklus umjetnički vodi Dmitry Sinkovsky, svjetska zvijezda barokne violine, dirigent i kontratenor. Ovaj multitalentirani ruski virtuoz u svijetu je poznat upravo po izvođenju baroknih djela, a dubrovačka je publika imala priliku slušati ga prošlu godinu kad je nerijetko ostajala iznenađena brojnim talentima ovog umjetnika.

Večeras je jedinstvena prilika čuti kako je jedan od najvećih talijanskih skladatelja pokušao dočarati raznolikost i ugođaj godišnjih doba i predočio ih u svoje najpoznatije djelo u kojem su tonski oslikani detalji dovedeni do savršenstva: Četiri godišnja doba.

Kratki video o umjetniku koji će nas voditi kroz ciklus barokne glazbe Orlando Furioso možete vidjeti na sljedećoj poveznici: Dmitry Sinkovsky

Ulaznice za sve koncerte dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je +385 20 417 110, a mail sales@dso.hr.
Građani imaju pravo na povlaštene cijene ulaznica (10 kuna s Libertasovim pokazom, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane koji žive unutar zidina i studente s kulturnom iskaznicom, a za ostale 30% popusta na standardne cijene ulaznice koje su od 100 do 300 kuna)

25. travanj 2024 16:26