StoryEditorOCM
KulturaORLANDO FURIOSO

Kroz četiri različita koncerta, orkestar će donijeti gradu duh baroka

Piše PSD.
3. lipnja 2017. - 01:14

Orlando Furioso novo je događanje u gradu, a održavat će se od 6. do 16. lipnja 2017. na dvije lokacije – u Kneževom dvoru i u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Riječ je o ciklusu barokne glazbe u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Kroz četiri različita koncerta, orkestar će donijeti gradu duh baroka djelima velikih skladatelja.

Glazbeni direktor ovog ciklusa je Dmitry Sinkovsky, svjetska zvijezda barokne violine, dirigent i kontratenor. Ovaj multitalentirani ruski virtuoz u svijetu je poznat upravo po izvođenju baroknih djela, a njegovo sviranje i pjevanje redovno iznenađuje publiku na koncertima.

Na prvom koncertu koji će se održati 6. lipnja na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik, Sinkovsky će voditi Gudački komorni sastav orkestra u izvedbi velikog remek djela Antonija Vivaldija: Četiri godišnja doba. Vivaldi je zvukom pokušao dočarati raznolikost i ugođaj godišnjih doba, a publiku će kroz njih na koncertu voditi narator Mark Thomas.

Dana 10. lipnja, također na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik, u izvedbi komornog sastava DSO-a i vokalnog ansambla Antiphonus, čut ćemo remek djelo H. Purcella, operu Didona i Enej, jednu od najtužnijih antičkih priča o ljubavi nesretne kartaške kraljice i trojanskog junaka. Komorni sastav činit će violinisti Dmitry Sinkovsky i Đana Kahriman, violistica Alena Shapachka, violončelistica Mihaela Čuljak, kontrabasist Denis Ajduković, dok će na čembalu pratiti maestro Tomislav Fačini, a arhilutnju svirati svjetski poznati glazbenik Edin Karamazov.

U utorak, 13. lipnja Orlando Furioso se premješta u Knežev dvor te koncertom TRIO SONATAS u kojem sudjeluju violinisti Dmitry Sinkovsky, Elena Davidova i violončelistica Mihaela Čuljak uz pratnju Tomislava Fačinija na čembalu, donosi djela D. Castella, B. Marinija, J.M. Leclaira, A. Vivaldija i G.F. Händela.

Posljednji koncert ciklusa je u petak 16. lipnja također u Kneževom dvoru. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom će ravnati Dmitry Sinkovsky, a kao solist će nastupiti višestruko nagrađivani mladi pijanist. Izvest će se djela J.Ch. Bacha i W.A. Mozarta dok ćemo solista imati priliku čuti u Koncertu br. 3 za klavir i orkestar u c molu L. van Beethovena.

Ulaznice za sve koncerte dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati, u Gift shopu Dubravka na Pilama, Turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u kulturno-info centru Luža, online službenoj stranici orkestra www.dso.hr, te jedan sad prije početka koncerta. Broj za informacije je +385 20 417 110, a mail sales@dso.hr.

Građani imaju pravo na povlaštene cijene ulaznica (10 kuna s Libertasovim pokazom, 20 kuna za umirovljenike, besplatno za građane koji žive unutar zidina i studente s kulturnom iskaznicom, a za ostale 30% popusta na standardne cijene ulaznice koje su od 100 do 300 kuna)

20. travanj 2024 04:04