StoryEditorOCM
KulturaNOVA SLIKOVNICA ZA MALIŠANE

Legenda o svetom Vlahu u slikama

Piše PSD.
1. listopada 2016. - 19:39

U organizaciji Društva za promicanje knjige i stripa „Slagalica“ u subotu, 1. listopada, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad predstavljena je slikovnica „Legenda o svetom Vlahu“ autorice, inače učiteljice razredne nastave u OŠ Lapad, Ivane Radaljac.

Riječ je o slikovnici koja je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole, a njezina je posebnost da djecu upoznaje s likom dubrovačkog Parca, ali i s glagoljičnim pismom budući da je tekst usporedno pisan latinicom i glagoljicom.

Slikovnica je predstavljena u zanimljivom kolažu posvijenog prikaza svetog Vlaha, projekcijom ilustracija učenika OŠ Lapad, izložbom likovnih radova, predavanjem o glagoljici te nastupom lutkarske družine OŠ Lapad koji su kroz svijet lutaka ispričali „Legendu o svetom Vlahu“.

Arheolozi Domagoj i Marta Perkić istaknuli su važnost glagoljičnog pisma u hrvatskoj povijesti i nalazima koji su nađeni na dubrovačkom području, u Župi i Konavlima.

Predsjednica „Slagalice“ Marina Kljunak Čuikin upoznale je prisutne s detaljima iz života svetog Vlaha i povezanosti s Dubrovnikom, dok je glavna urednica Renata Zlatković govorila o tehničkim detaljima uređivanja slikovnice.

Slikovnica „Legenda o svetom Vlahu“ osmi je naslov u izdanju „Slagalice“, a uvrštena je i u službeni program obilježavanja 1700. obljetnice mučeničke smrti svetog Vlaha.

15. travanj 2024 17:42