StoryEditorOCM
KulturaKONFERENCIJA ZA MEDIJE U SPONZI

Drugi Jesenji glazbeni moskar u organizaciji DSO-a

Piše PSD.
26. rujna 2016. - 15:23

Dubrovački je simfonijski orkestar konferencijom za medije najavio početak drugog po redu festivala „Jesenji glazbeni moskar“. Manifestacija će se održati od 30. rujna do 7. listopada, a svi koncerti će se održati u Kneževom dvoru. Ravnatelj Orkestra Damir Milat iskazao je zadovoljstvo što će se ovim festivalom produžiti sezona kulturnih događanja. Predsjednik Umjetničkog vijeća DSO-a, Matija Novaković također se obratio predstavnicima medija.

- Nadam se da nas vrijeme poslužiti. A tu opet dolazimo do one stare izlizane teme – nedostatak koncertne dvorane u Dubrovniku, naglasio je Novaković.

Dirigent Alan Bjelinski koji će ravnati koncertom otvaranja kazao je kako je sretan ponovno surađivati s dubrovačkim simfoničarima.

- Ne znam točno koliko pjesama ima, ali znam da ima oko kilogram i pol materijala, šaljivo je zaključio maestro.

Konferenciji je sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu pri Gradu Dubrovniku Ana Hilje te direktorica Turističke zajednice Dubrovnik, Romana Vlašić koja je najavila i iniciranje još jednog glazbenog festivala koji bi se trebao održati tijekom predsezone. Prvi koncert održat će se 30. rujna i to s bandom Gadjo Manouche, a koncertom posvećenom gypsy jazz glazbi kojom će ravnati maestro Bjelinski. Zatim na dva koncerta gostuje vrsna pijanistica i dobitnica prve nagrade na prestižnom Beethoven međunarodnom pijanističkom natjecanju u Beču, Jasminka Stančul. Na jednom koncertu pijanistica svira s orkestrom i maestrom Tomislavom Fačinijem, dok na drugom nastupa s Gudačkim kvartetom DSO-a. Posljednji koncert donosi poznate operne arije i uvertire s omiljenim dirigentom dubrovačke publike, Noormanom Widjajom te po prvi puta sa sopranisticom Alketom Celom. bLu

20. travanj 2024 05:00