Vijesti Kultura

KONFERENCIJA ZA MEDIJE U SPONZI

Drugi Jesenji glazbeni moskar u organizaciji DSO-a

KONFERENCIJA ZA MEDIJE U SPONZI

Dubrovački je simfonijski orkestar konferencijom za medije najavio početak drugog po redu festivala „Jesenji glazbeni moskar“. Manifestacija će se održati od 30. rujna do 7. listopada, a svi koncerti će se održati u Kneževom dvoru. Ravnatelj Orkestra Damir Milat iskazao je zadovoljstvo što će se ovim festivalom produžiti sezona kulturnih događanja. Predsjednik Umjetničkog vijeća DSO-a, Matija Novaković također se obratio predstavnicima medija.

- Nadam se da nas vrijeme poslužiti. A tu opet dolazimo do one stare izlizane teme – nedostatak koncertne dvorane u Dubrovniku, naglasio je Novaković.

Dirigent Alan Bjelinski koji će ravnati koncertom otvaranja kazao je kako je sretan ponovno surađivati s dubrovačkim simfoničarima.

- Ne znam točno koliko pjesama ima, ali znam da ima oko kilogram i pol materijala, šaljivo je zaključio maestro.

Konferenciji je sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu pri Gradu Dubrovniku Ana Hilje te direktorica Turističke zajednice Dubrovnik, Romana Vlašić koja je najavila i iniciranje još jednog glazbenog festivala koji bi se trebao održati tijekom predsezone. Prvi koncert održat će se 30. rujna i to s bandom Gadjo Manouche, a koncertom posvećenom gypsy jazz glazbi kojom će ravnati maestro Bjelinski. Zatim na dva koncerta gostuje vrsna pijanistica i dobitnica prve nagrade na prestižnom Beethoven međunarodnom pijanističkom natjecanju u Beču, Jasminka Stančul. Na jednom koncertu pijanistica svira s orkestrom i maestrom Tomislavom Fačinijem, dok na drugom nastupa s Gudačkim kvartetom DSO-a. Posljednji koncert donosi poznate operne arije i uvertire s omiljenim dirigentom dubrovačke publike, Noormanom Widjajom te po prvi puta sa sopranisticom Alketom Celom. bLu

loading...
Naslovnica Kultura

Najčitanije

Najnovije

Tko je sutra bez vode?

Tko je sutra bez vode?
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 20. studenog bez vode će biti Ulica za Kontralovo u vremenu od 8.30 do 13.00 ...
Tko je sutra bez vode?