StoryEditor
Hrvatskakapitalni projekti

U Orašcu počeli radovi na izgradnji gotovo 30 milijuna kuna vrijednog sustava vodoopskrbe i odvodnje

Piše PSD.
29. lipnja 2020. - 15:02
U Orašcu počeli radovi na izgradnji gotovo 30 milijuna kuna vrijednog sustava vodoopskrbe i odvodnje

Radovi na 28 milijuna kuna vrijednoj i dugo očekivanoj investiciji Vodovoda Dubrovnik u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje Orašca započeli su prije petnaestak dana.

U tom razdoblju iskopani su rovovi i krenulo je postavljanje mreže odvodnje od Čerjana do skretanja za Ljubač, a radove su prošlog tjedna obišli gradonačelnik Mato Franković te predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić sa suradnicima.

Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novoga vodoopskrbnog cjevovoda te više od 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac.

- U cijelom Orašcu, osim turističkog naselja Vrtovi sunca, svi su postojeći objekti spojeni na sustav septičkih jama. Ovim radovima Orašac će dobiti dodanu vrijednost, a osim u kvaliteti života to će se posebno osjetiti u turističkom smislu, rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Matušić, dodavši da očekuje da će radovi u cijelosti završiti za dvije godine.

Gradonačelnik Mato Franković podsjetio je kako su ovakvi projekti jedan od prioriteta ove gradske uprave.

- Prije mjesec dana započela je investicija u Mokošici, sad smo u Orašcu, a za tjedan ili dva ćemo biti na Lopudu. Uistinu se značajna sredstva ulažu u povećanje kvalitete života“, rekao je gradonačelnik. Ujedno je zahvalio Hrvatskim vodama koje prate Vodovod u ovoj investiciji naglasivši kako sami ne bi mogli iznijeti tako značajan financijski teret.

Priključenje 90 kućanstava

Dovršetkom ove iznimno bitne investicije omogućit će se priključenje 90 tamošnjih kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda.

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 05:54