StoryEditor
HrvatskaHFP PRODAJE KARLOVAČKU TVRTKU

Tvornica oružja HS Product kupuje mljekaru KIM

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 00:17

Hoće li tvornica samokresa spasiti KIM?  
Neja Markičević / CROPIX
Hrvatski fond za privatizaciju raspisao je natječaj za prodaju 66,96 posto temeljnog kapitala Karlovačke industrije mlijeka (KIM), s početnom cijenom od 15,8 milijuna kuna, i uz uvjet da vlasnik preuzme obvezu zadržavanja zatečenog broja zaposlenih na neodređeno vrijeme na rok od dvije godine i/ili preuzimanje obveze provođenja programa zbrinjavanja viška zaposlenika, obavijestio je novinare Vedran Duvnjak, novi predsjednik HFP-a, na otvorenom dijelu sjednice Upravnog odbora HFP-a održanom u četvrtak, prvi put nakon šest mjeseci.

Četvero zainteresiranih

Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a i član UO HFP-a, je ustvrdio kako su se sindikati složili sa socijalnim klauzulama ugrađenim u tekst natječaja, među kojima se nalazi i odredba o preuzimanju Pravilnika o radu do potpisivanja Kolektivnog ugovora; te  zadržavanja osnovne djelatnosti društva, odnosno otkupa i prerade mlijeka kao i distribucije i prodaje mliječnih proizvoda.

Kako se moglo doznati, za Kim su zainteresirani Dukat, Žito iz Osijeka, proizvođač oružja HS product iz Karlovca, te Mljekara Bohnec iz Ludbrega. U novi natječaj ide i 81,6 posto dionica Adriachema po cijeni od jedne kune, ali uz uvjet da ponuditelj preuzme i otplatu 18,5 milijuna kuna duga prema zaposlenicima i 41,9 milijuna kuna prema bankama. Damir Polančec, predsjednik Uprave HFP-a, drži kako će Adriachem teško naći kupca.

F. Laušić / EPEHA

Izdvojeno

12. srpanj 2020 02:14