StoryEditor
HrvatskaNakon damira horvatovića, MUP pokrenuo stegovni postupak i protiv joška ferare

Šibenska PU progoni inspektora SDP-ovca

Piše PSD.
25. ožujka 2008. - 23:25

Ferara bez komentara / CROPIX
Policijska uprava šibensko-kninska kao da se zaplela u mrežu (ishitrenih) stegovnih postupaka protiv svojih djelatnika koji su se drznuli javno kritizirati lokalne vlasti.

Nakon slučaja Damira Horvatovića (SDP), bivšeg načelnika Pomorske policije u Šibeniku, suspendiranog zbog sumnje da je na internetskom blogu kritički pisao o čelnim ljudima Grada, Županije i policije, javnost je doznala i za disciplinski progon inspektora Joška Ferare (SDP), vijećnika Općine Tribunj.

U oba slučaja radilo se o svojevrsnom verbalnom deliktu (deliktu mišljenja), a njihovi su istupi tretirani kao nedolično ponašanje u službi i izvan nje te nanošenje štete ugledu službe.

Otkako se vodstvo PU-a zaigralo “disciplinom policijske kičme”, kao da iz toga kruga više ne zna izići. Naime, protiv inspektora krimpolicije Ferare, PU šibensko-kninska pokrenula je novi stegovni postupak pred Disciplinskim sudom u Splitu zbog neovlaštenog davanja izjava za “Slobodnu Dalmaciju” o prethodnom slučaju njegova disciplinskog progona kada ga je prijavio, zbog navodne prijetnje, tribunjski općinski načelnik Damir Pilipac (HDZ).

Iako je Disciplinski sud Feraru nepravomoćno oslobodio krimena, uslijedio mu je novi postupak jer je javno potvrdio da je krajem prošle godine bio stegovno gonjen. Ferara je govorio uglavnom o komunalnim problemima u općini Tribunj, ali i to je bilo dovoljno da ga PU ponovno izloži “klečanju na kukuruzu”.

Ovaj put, zamoljen za komentar glede novog postupka, odbio je očitovanje te nas je uputio na načelnika PU-a Branka Perana ili njegova zamjenika Ivicu Kostanića. No, prvi je na godišnjem odmoru, a drugi nam je preporučio da se obratimo Damiru Jurasu iz Odsjeka disciplinskog sudovanja MUP-a u Splitu koji potvrđuje da je u tijeku disciplinski postupak protiv Ferare na prijedlog PU-a.

Davorka Blažević

Novčana kazna i bolovanje

 Damir Horvatović je u međuvremenu nepravomoćno osuđen na novčanu kaznu. Idućih pet mjeseci plaća će mu biti manja za 15 posto. Ferara je, kako smo doznali, zbog pretrpljenog stresa i srčanih tegoba završio na bolovanju.

 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 01:03