StoryEditor
Hrvatskainfrastruktura

Orašcu vodoopskrba i odvodnja vrijedna 30 milijuna kuna

Piše PSD
13. listopada 2020. - 17:33
Orašcu vodoopskrba i odvodnja vrijedna 30 milijuna kuna

U naselju Orašac napreduju radovi Vodovoda Dubrovnika d.o.o. na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje. Do sada je postavljeno 1,4 kilometra cjevovoda te je izvršeno asfaltiranje više od 1,2 kilometra zahvata. Investicija ukupno vrijedna 28 milijuna kuna počela se izvoditi u lipnju. Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novoga vodoopskrbnog cjevovoda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a u okviru projekta izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac. Dovršetkom vrijedne investicije omogućit će se priključenje 90 kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda.

Investicije u komunalnu infrastrukturu jedno su od prioritetnih područja rada ove gradske uprave, a uz izgradnju sustava Orašac istovremeno se provode zahvati na području Mokošice, Štikovice i Zatona te Lopuda. Sva navedena ulaganja imaju za cilj povećati kvalitetu života stanovnika ovih područja, omogućiti ravnomjerni razvoj naselja u sklopu administrativnog područja Grada Dubrovnika te stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj.

Rok: 31 mjesec

Ugovorni rok izvođenja svih radova iznosi 31 mjesec od uvođenja izvođača u posao. Izgradnju mreže u Orašcu Vodovod izvodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama, koje Vodovod prate u investiciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 17:34