StoryEditor
Hrvatskapo planu

Napreduju radovi na novoj prometnici od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja

Piše PSD.
16. lipnja 2020. - 12:01
Napreduju radovi na novoj prometnici od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja

Radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja i dalje napreduju sukladno utvrđenoj vremenskoj dinamici. U tijeku je izrada armiranobetonskih zidova na cijeloj trasi s donje strane ceste koja vodi do Pobrežja, kao i pripadajući zemljani radovi.

Iskopi za probijanje nove trase ceste kroz brdo prethodno su u potpunosti završeni, a trenutno je na samoj prometnici u tijeku izvedba zaštite pokosa geotehničkim sidrima i nanošenjem slojeva mlaznog betona. Realizacija izgradnje cestovne investicije vrijedne više od 32 milijuna kuna uredno je nastavljena i u uvjetima otežanog poslovanja uzrokovanog pojavom pandemije koronavirusa. 

Glavni ciljevi ulaganja u ovu prometnu investiciju jesu prije svega omogućavanje preduvjeta za stvaranje nove stambene zone na Pobrežju te izgradnja dvotračne ceste do Gornjih sela koja bi to područje povezala s Dubrovnikom. Nakon osiguravanja sigurnog prometovanja dionicom ceste Mokošica-Lozica, od utorka, 16. lipnja, za sav promet ponovno je otvorena cesta preko Mirinova. 

Povezivanjem s Gradom, Gornjim selima bi se omogućili uvjeti za daljnji gospodarski i ruralni razvoj, dok bi se na području Pobrežja u skorije vrijeme realizirao planirani projekt uređenja Park 'n' Ride parkirališta, prvog takvog na krajnjem jugu Hrvatske.

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 20:59