StoryEditor
Hrvatskau raspletu oko formiranja osječke gradske vlasti sudjeluje i predsjednik države

Mesić se sastao sa Đapićem

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 16:33

Predsjednik Republike Stjepan Mesić jučer je prijepodne u posjet primio predsjednika HSP-a Antu Đapića, koji je molio Mesića za sastanak na temu aktualne političke situacije u Osijeku.

- Tražio sam sastanak s predsjednikom kako bih ga upoznao s rezultatima izbora i problemima koje imamo oko sastavljanja vlasti i mogu reći da su naši stavovi u tom pogledu gotovo identični. Mesić smatra da bih ja kao pobjednik izbora trebao sastaviti vlast tim više što je i HDZ kao relativni pobjednik parlamentarnih izbora na tome inzistirao - rekao je Đapić.

Prema neslužbenim informacijama koje su procurile sa sastanka, Đapić je od Mesića tražio da svojim utjecajem izvrši pritisak na HNS-ovog Ivana Vrdoljaka, kako bi on ušao u koaliciju s HSP-om i SDP-om u Osijeku. Mesić mu je na to navodno odgovorio kako će to učiniti, ali pod uvjetom da Đapić odustane od gradonačelničke fotelje.

- Nije bilo govora o tome. Predsjednik je dapače rekao da bih ja, u skladu s izbornim rezultatom, trebao biti gradonačelnik, ali je pri tome naglasio da je to unutarstranačko pitanje u koje se on ne bi miješao. Dakle, sada je samo na nama u stranci da to pitanje riješimo. No, ja jamčim svima koji u to ne vjeruju da će se vlast u Osijeku sastaviti pod palicom HSP-a - kazao je Đapić, čime je posredno ostavio prostor da gradonačelničko mjesto ipak prepusti nekom od svojih stranačkih suradnika, u ovom slučaju najvjerojatnije Gordanu Matkoviću.

N.. Patković / EPEHA

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 05:23