StoryEditor
HrvatskaUred predsjednika uzvraća na prozivke obitelji Magaš iz Zadra

Mesić: Javnost aplaudira pomilovanju

Piše PSD.
20. ožujka 2008. - 23:34

Predsjednik Mesić ne mari za optužbe obitelji Magaš
Marin Tironi / CROPIX
U Uredu predsjednika RH nisu željeli komentirati prozivke Jose Magaša koji je predsjedniku Stjepanu Mesiću javno poručio da se srami nakon što je, na prijedlog Komisije za pomilovanje, Ani Magaš, osuđenoj za ubojstvo supruga Lucijana, zatvorsku kaznu smanjio za godinu i pol dana. Iz Ureda predsjednika su nam poručili kako “90 posto hrvatske javnosti aplaudira činu pomilovanja -koje je potvrdio predsjednik Mesić.

Tri godine bez sina

Ana Magaš koja svojega sina Lovru nije vidjela tri godine, na slobodi bi se mogla naći 19. rujna.

Tijekom posjeta Lici, Mesić je komentirao i položaj SDSS-a u Vladi rekavši da jednako razumije SDSS i Srbiju nakon što je RH odlučila priznati Kosovo.

- Ne treba SDSS izlaziti zbog toga iz Vlade. To je za njih, a posebno za Srbiju bilo bolno, jer je od Kosova Srbija napravila živi mit. Bilo je mitova i u Hrvatskoj, oni su svagdje trebali biti prošlost. Sve će se to smiriti jer tako je slično bilo i sa podjelom Njemačke - rekao je predsjednik.

U Mesićevoj je pratnji u obilasku pilana u Vrhovinama, Bjelopolju, Udbini i Lapcu bio i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac koji još ne zna hoće li SDSS istupiti zbog priznanja Kosova iz Vlade.

- Ulazak u HFP bio je ranije dogovoren i on nema veze sa stavom stranke hoće li napustiti Vladu zbog Kosova - rekao je Uzelac, koji nije želio komentirati stavove Mesića oko hrvatskog priznanja Kosova, rekavši jedino da se njim ne slaže u potpunosti.

Predsjednik Mesić također je rekao kako Hrvatska ubrzano ide prema NATO-u, te da joj je velika čast i skori posjet američkog predsjednika Georga Busha, početkom travnja.

Denis Krnić, Željko Popović / EPEHA

#STJEPANMESIĆ#JOSOMAGAŠ#ANAMAGAŠ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 06:51