StoryEditorOCM
Hrvatskastiže zahvala

Ispunite anketu o demografiji i zaradite! Traži se 18 tisuća ispitanika, evo detalja

Piše M. G.
31. svibnja 2023. - 15:21

GGP - Generations & Gender Programme veliko je međunarodno demografsko istraživanje u sklopu kojeg se prikupljaju usporedivi i visokokvalitetni podaci ključni u boljem razumijevanju brojnih društvenih i demografskih izazova. U Hrvatskoj ga, po nalogu Vlade, implementira Središnji državni ured za demografiju i mlade.  

Prvi ciklus istraživanja već je započeo i na teritoriju RH gdje će u prvom krugu biti obuhvaćeno 18.000 ispitanika, koji će, kao znak zahvale za uredno i pravovremeno ispunjeni online upitnik, dobiti novčani iznos u visini od 6,64 eura (50 kn).

Glavni cilj studije je bolje razumijevanje životne situacije punoljetnih osoba mlađe i srednje dobi (18 - 54) neovisno o tome žive li sami, s partnerom, s roditeljima, s djecom i sl.. To će omogućiti istraživačima da ponude odgovore na aktualne društvene izazove u Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama. Istraživanjem će se tako dobiti podaci o temama kao što su usklađivanje poslovnog i privatnog života, želja za djecom i planiranje obitelji, odnosi s bliskim ljudima i partnerom/icom... 

image
Ggp Hrvatska
 

Prikupljeni podaci upotrebljavat će se isključivo u znanstvene svrhe, a omogućit će provedbu ciljanih istraživanja i donošenje na dokazima utemeljenih politika. O najvažnijim rezultatima istraživanja GGP Hrvatska  pravovremeno će izvještavati tvorce javnih politika i širu javnost.

Istraživanje zajednički provode Nizozemski interdisclipinarni demografski institut (NIDI), te brojne druge istraživačke institucije iz polja demografije diljem Europe. Istraživački tim u Hrvatskoj čine znanstvenici iz Centra za longitudinalne populacijske studije u sklopu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Za online ispitivanje prijaviti se možete klikom na OVAJ LINK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:38