StoryEditor
HrvatskaOSAMDESETOGODIŠNJI BRANKO PUŽ DAO ‘BIJELIMA’ 300 .000 KVADRATA ZEMLJIŠTA U VENEZUELI

Hajduku darovao tri milijuna eura

Piše PSD.
22. ožujka 2008. - 22:26

Moj je otac  bio navijač Hajduka, a ja sam fanatik i zato zemlju darujem ‘bilima’, da otplate barem dio svojih dugova

Iz Zagreba je na faks Hajduka “sletjelo” pismo u kojem izvjesni Branko Puž, 80-godišnji umirovljenik daje na dar “bijelima” čak 300.000 kvadratnih metara građevnog zemljišta. Uz pismo glavnom direktoru Frediju Fiorentiniju darovatelj je poslao i originalni izvadak iz zemljišnika, po kojem se dade zaključiti da su to tereni u jednoj, navodno, živopisnoj uvali na obali Karipskog mora, točnije u Venezuelskom zaljevu kod Maracaiba.

- Iznerviran sam ovim pisanjem o dugovima Hajduka - javio je Branko Puž s kojim je komunikaciju najprije ostvarila tajnica Vjeročka Mikulandra, a onda i glavni čovjek marketinga Joško Gluić. - iI zato sam odlučio odreći se dijela vlasništva nad zemljom u Venezueli, pa da tako voljenom klubu omogućim otplatu barem jednog dijela dugova.

Šjor Branko Puž, rodom iz Kostrene, naslijedio je u Venezueli, ni manje ni više nego tri milijuna kvadratnih metara zemlje! On tvrdi, kazali su u Poljudu, da se radi o građevnoj zemlji, pa nudi mogućnost da Hajduk uđe u posao i rasproda zemlju i zaradi možda i tri milijuna eura.

Naime, deset posto od tri milijuna metara iznosi 300.000 metara, pa kako je cijena kvadrata najmanje deset eura, ovisno o poziciji, pa ispada da bi “bijeli” mogli inkasirati čak tri milijuna eura.

Trbuhom za kruhom

 - Moj otac je bio navijač Hajduka, ja sam pogotovo žestok, ono baš fanatik za bijeli dres - rekao je darovatelj zemlje i nastavlja - Kako sam ja dida, mogu kazati da sam i ja Torcida. Moji su otišli trbuhom za kruhom, ono kako se to događalo iz davnina. Ja sam se vratio, uživam u svojoj mirovini, ali kako imam zemlje napretek u Venezueli, odlučio sam jedan dio darovati Hajduku

Ipak, interes Branka Puža očituje se u njegovoj želji da mu Hajduk pomogne u prodaji terena. Jer:

- Naš Stipe Pletikosa i drugi igrači imaju dobre veze u Rusiji i Ukrajini, pa neka zainteresiraju tamošnje bogataše za kupovinu zemljišta. Jer, to su tereni na obali, prikladni za izgradnju hotelskih naselja ili vila...A cijena je povoljna.

Direktor Hajduka Fredi Fiorentini u startu je pomislio da je riječ o nekom zezanju, točnije izrugivanju, ali su ga Mikulandra i Gluić uvjerili da je pismo autentično i da je čovjek “potpuno pri sebi”.

 Sada se očekuju novi koraci splitskog kluba, to jest pravi dogovor s Brankom Pužem. Istina, direktor splitskog kluba je skeptičan u odnosu na realizaciju toga “deala”.

- Imam rođake u Caracasu, jedan je liječnik i imaju kuću na dva kata, a spavaju u potkrovlju jer se plaše napada bandi. Vila im je osigurana, sva vrata i prozori i te kako učvršćeni, a ipak su prestrašeni - kaže Puž.

Hoće li Hajduk biti u stanju realizirati operaciju prodaje zemljišta, odnosno makar samo dio svojeg terena, to tek treba vidjeti...Primjer Branka Puža dokazuje da su navijači Hajduka spremni pomoći voljenom klubu.

Rađa kupuje dionice

Kampanja oko kupovine dionica, u načelu, bit će velika forma pomoći “bijelima”. Mnogi su najavili da će se učlaniti i kupiti barem jednu dionicu. Na primjer, Dino Rađa, predsjednik Košarkaškog kluba “Split”, koji će sa po jednom uokvirenom dionicom ukrasiti zid spavaćih soba svojih sinova Duje, Roka i Nike.

 

#BRANKOPUž#FREDIFIORENTINI#VJEROčKAMIKULANDRA#HNKHAJDUK

Izdvojeno