StoryEditor
HrvatskaHIT DESTINACIJA

Francuzi oduševljeni Hrvatskom: ‘Le Figaro‘ je uvrstio Lopud u top 3 mediteranska otoka, a za magazin ‘Grazia‘ Hvar je peti najljepši otok u Europi

Piše PSD.
13. kolovoza 2020. - 12:34
Francuski mediji ne štede pohvale na račun turističke ponude HrvatskeNikša Stipaničev/HANZA MEDIA

U udarnom terminu francuskog TV kanala TF1 prikazana je popularna emisija "Cuisine impossible" u kojoj su predstavljene gastronomske čari Slavonije. Riječ je o emisiji koja predstavlja destinacije kroz otkrivanje lokalnih proizvoda i proizvođača, a posebna emisija o Hrvatskoj nastala je u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Predstavništva HTZ-a u Francuskoj i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

"Iznimno gledana emisija koju prati preko milijun gledatelja predstavila je hrvatsku regiju koju francuski ljubitelji putovanja tek otkrivaju. Ova je emisija doprinijela ne samo promociji turističke ponude Slavonije već i različitosti cjelokupne hrvatske turističke ponude. Uz to, vjerujem da će emitiranje potaknuti i veći broj rezervacija za iduću godinu kada će veliki broj Francuza realizirati svoja putovanja planirana u ovoj godini“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako u Hrvatskoj trenutno prosječno na dnevnoj bazi boravi oko 14 tisuća francuskih gostiju.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica dodala je kako i brojni drugi francuski mediji posljednjih dana izvještavaju o Hrvatskoj kao hit destinaciji.

Primjerice, u najgledanijem terminu francuske nacionalne televizije M6 emitirana je emisija "Zone interdite", u cijelosti posvećena hrvatskom turizmu i Hrvatskoj koja je predstavljena kao jadranski dragulj i hit destinacija za francuske goste posljednjih godina. Emisiju pod nazivom "Francuzi našli svoje mjesto pod hrvatskim suncem“ do sada je pogledalo nekoliko milijuna ljudi, a prikazane su destinacije poput Splita, Pakoštana, Paga, Nacionalnog parka Krka, Brača, Hvara i Paga...

Također, prestižni francuski tjednik "Le Figaro" u svom članku uvrstio je hrvatski otok Lopud na prvo mjesto triju mediteranskih rajskih otoka, uz grčki Santorini i korzikanski Brando, dok je francusko izdanje lifestyle magazina "Grazia" u svom članku pod nazivom "Najljepši europski otok: donosimo izbor najljepših koje sanjamo posjetiti“ objavilo listu na kojoj je uvrštena i Hrvatska, točnije otok Hvar koji se našao na visokom petom mjestu najljepših europskih otoka.

Iz HTZ-a ističu i kako je u tijeku snimanje popularne 90-minutne putopisne emisije "Echappées Belles" u Istri te na otocima Cresu i Pagu. Emisiju prati gotovo dva milijuna gledatelja, a epizoda o Hrvatskoj biti će prikazana u svibnju 2021. godine u udarnom terminu na nacionalnom TV kanalu France 5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. studeni 2020 10:30