StoryEditor
Hrvatskatri slučaja

‘Došlo je do novog trenda među adrenalinom prepumpanim avanturistima‘: pripadnici HGSS-a iz Orebića objavili zanimljiv osvrt na lutanja po vrletima

Piše PSD
11. kolovoza 2020. - 21:51
Pripadnici HGSS u akcijiHGSS

Na Facebook stranici HGSS Stanica Orebić objavljen je još jedan osvrt na lutanja po neprohodnim terenima zbog kojih oni i njihove kolege redovito izlaze na teren. U objavi su opisana tri slučaja koja su, na sreću, završila s povratkom izgubljenih avanturista u civilizaciju:

"Po svemu sudeći došlo je do novog trenda među adrenalinom prepumpanim avanturistima koji olakšanje traže po vrletima masiva Svetog Ilije pa su tako u posljednjih nekoliko dana poznata tri slučaja „planinarenja“ u vrijeme kad planinarske staze koriste uglavnom samo divlje svinje. Prvi slučaj je turist koji se je u nepoznato doba noći, fasciniran ljepotom Sv.Ilije i izletom proteklog dana, iskrao iz apartmana i šetao po brdu da bi se tek ranom zorom vratio ženi u krevet.

Drugi slučaj je planinar koji se je zatekao sam pod vrhom oko 21:00 i svjetlima baterijske lampe uzbunio pola Orebića te praćen pogledima mnogih dočekan u selu Urkunići od člana HGSS Stanice Orebić. Sinoć oko 21:00 opet isto, mnogi su uočili svjetla na neprohodnom i divljem terenu iznad sela Jurjevića, na teren izlaze tri člana Stanice Orebić, obavještavaju Centar 112 o akciji, te nakon kraće potrage lociraju mladog avanturista koji se je iz samo njemu poznatih razloga uputio u vrleti brda ne razmišljajući da to može dovesti do neželjenih posljedica.

Prema navodima očevidaca iz Orebića isti je slao svjetlosne signale SOS što je za pohvalu i njemu ali i mještanima koji budno paze. Mladac je u relativno dobrom stanju dopraćen do vozila HGSS-a i odveden na pregled kod liječnika. Sva tri navedena slučaja pokazuju da će bez obzira na nedavno helikoptersko evakuiranje iznemoglog s podnožja Sv.Ilije uvijek biti onih koji usprkos upozorenjima i molbama traže vraga ugrožavajući sebe i one koji im pohrle u pomoć.

A da umjesto planinarenja po noći pokušate raditi nešto drugo, recimo ono iz prve priče?!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. studeni 2020 00:12