StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA

Prodaje se kapelica pretvorena u apartman: Kvadrat 4.800 eura

Piše Dube Marjanović Ladašić
22. siječnja 2020. - 12:18

Na internetskom oglasniku izašao je oglas o prodaji kapelice u Lapadu koja je pretvorena u apartman. Cijelih 25 kvadrata prodaje se za 120.000 eura, što znači da vlasnik cijeni 'kvadrat' po 4.800 eura. U oglasu se navodi da se radi o 'prizemnici, kamenoj kući, s okućnicom od 15 kvadrata'. Stanje je 'potpuno namješteno', a moguća je i zamjena za drugu nekretninu. Kao godina izgradnej navedena je 1710., a energetski razred joj je 'B'.

Riječ je zapravo o kapelici Majke žalosne u Lapadu koju je obitelj u čijem je vlasništvu bila prodala privatniku koji ju je pretvorio u apartman.

Ovo je tekst oglasa:

'Jedinstvena nekretnina, starina u centru Lapada, povijesnog značaja, izvanka potpuno renovirana po smjernicama i dozvoli konzervatora. Unutra napravljena za svoje potrebe, po zakonu ponudena općini, županiji i ostalima. Očitovali su se sa neizainteresiranošću za kupnju kao starinu te sam je slobodan prodati bez tereta. Uloženo je jako puno truda i novca i nažalost zbog bolesti je moram prodati. Pod račun mogu uzet manju garsonjeru ili stan (Zagreb ili Dubrovnik) ili novo auto. Moguće sve opcije samo ozbiljnim i realnim kupcima koji znaju cijeniti ovako vrijednu jedinstvenu nekretninu'.

25. travanj 2024 12:44