StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDUBROVČANI O DOMAĆINSTVU SP U RUKOMETU 2025.I NOVOJ SPORTSKOJ DVORANI

ANKETA Trebamo novu dvoranu, ali pametnim poslovanjem treba izbjeći 'minus'!

Piše dv
20. siječnja 2020. - 18:21

Vijest da se Hrvatski rukometni savez sa savezima Danske i Norveške kandidirao za domaćina Svjetskog prvenstva rukometaša 2025. ili 2027. godine, te da je Hrvatska spremna preuzeti četiri skupine prednatjecanja, jednu glavnu skupinu, dva četvrtfinala i jedno polufinale te President kup, a Danska i Norveška ostalo, postala je tema dana i u Dubrovniku.

Naime, Hrvatska ima već spremne dvorane za takvo natjecanje u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču. Novost s prezentacije u Beču, na koju su građani posebno reagirali, jest gradnja nove dvorane kapaciteta 5.000 gledatelja u Gospinom polju. Iako konačna odluka o domaćinstvu prvenstva neće nije poznata prije 8. veljače, pitali smo sugrađane što misle o toj ideji.

Stjepan Simović (47), vatrogasac

Volim sport i mislim kako Dubrovnik treba imati novu i veću sportsku dvoranu. Imamo previše sportskih aktivnosti za postojeću, inače malu dvoranu. Osobno sam uvjeren kako će naša gradska uprava znati valjano gospodariti takvim objektom te da buduće poslovanje nove dvorane neće biti upitno, odnosno u minusu.



Vjekoslav Šoša (47) ugostitelj

To je dobra ideja i još bolji sportski povod. Mislim da nam je nova i veća sportska dvorana apsolutno potrebna. Vjerujem kako neće biti (pre)veliki problem održavati dvoranu većeg kapaciteta. Takvu je dvoranu, tvrdim, trebalo još i prije izgraditi ili ovu postojeću proširiti.



Martin Butigan (67) ugostitelj

Vrhunskom gradu i turističkoj destinaciji kao što je Dubrovnik nužna je i vrhunska, multifunkcionalna dvorana, a 5.000 mjesta nije puno i vjerujem da neće biti problem održavati je. Pravo je vrijeme da se dvorana konačno izgradi a najveći problem je financiranje izgradnje, što treba sredstvima grada, države i EU- fondova. No, imamo mudrih ljudi, vjerujem da će ih se konzultirati u realizaciji ideje.



Natalija Slade (50) ekonomistica

Naš grad ima brojne sportske klubove koji u postojećoj, već staroj i nedovoljno velikoj dvorani ne mogu dobiti dovoljno termina za treniranje i nastupe. To je trebalo i prije riješiti, a mislim da pet tisuća mjesta ne znači prekapacitiranost i megalomaniju, a uz pametno gospodarenje te izbor koncerata, neće biti problem riješiti održavanje hladnog pogona.




Ante Matičević (43) poduzetnik

Naravno da veću sportsku dvoranu trebamo imati, a spomenuto rukometno prvenstvo je izvrstan povod za konačnu realizaciju stare ideje. To će se pozitivno odraziti i na gospodarstvo: zaposlit će se novi ljudi, bit će poticaj brojnim sportašima u više sportova, a pametnim potezima i organizacijom može se riješiti problem održavanja. No, prvo treba osmisliti model financiranja izgradnje i nikako zaobići EU fondove.

24. travanj 2024 22:08