StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKOMENTAR PREMIJERA

PLENKOVIĆ Ne smije biti anarhije u Hrvatskoj i nitko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke

Piše PSD.
13. siječnja 2020. - 21:25
Premijer Andrej Plenković iz Strasbourga je komentirao aktualna zbivanja u Hrvatskoj, među njima i trostruko ubojstvo u Splitu koje je potreslo državu, ali i potaknulo grupe podrške ubojici Filipu Zavadlavu na Facebooku, donosi Jutarnji.

Kako su novinari podsjetili premijera, jedna od tih grupa, s više od 16.000 članova, je i skupila novac da angažira odvjetnika Branka Šerića da brani osumnjičenog ubojicu Filipa Zavadlava. Plenković je o tome rekao sljedeće:

- Ne smije biti anarhije u Hrvatskoj i nitko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke. Tome moramo reći - ne! Takvo ponašanje ne smije i neće biti obrazac ponašanja u Republici Hrvatskoj - rekao je odlučno Plenković pa nastavio:

- Oni kriminalci koji se bave dilanjem droge i uništavanje mlađih generacija čine ogromnu štetu našem društvu i sve institucije moraju zajednički raditi na suzbijanju takvih mreža koje truju mlade u društvu. Policija je jako brzo reagirala u ovom slučaju. Usprkos ovom zločinu usred bijela dana treba reći da je policija do sada počinila niz akcija pa je tako i u Splitu razbila nekoliko kriminalnih organizacija, dodao je Plenković, prenosi Jutarnji.
23. travanj 2024 09:34