Vijesti Hrvatska i svijet

PODACI DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU

PREMA BROJU PUTNIKA DO SRPNJA Split imao najveći rast, Dubrovnik na drugom mjestu

PODACI DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU
Hrvatske zračne luke u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježile su ukupno 6,3 milijuna putnika ili 8,8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, donosi Novac.hr, dok je u srpnju zabilježen rast od 5,1 posto, na 1,9 milijuna putnika, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Među devet zračnih luka u Hrvatskoj, najviše putnika je u ovogodišnjem srpnju, 719,8 tisuća, prošlo kroz Zračnu luku Split, što je rast od četiri posto prema istom lanjskom mjesecu, a odmah iza Splita s ukupno 510,9 putnika slijedi zračna luka Dubrovnik, s rastom od 8,6 posto.

U svim zračnim lukama u prvih sedam mjeseci ove godine bilo je 73,4 tisuće operacija zrakoplova, što je porast od 5,8 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., dok je samo u srpnju tih operacija bilo 19,7 tisuća ili 0,9 posto više nego u lanjskom srpnju.
Za razliku od toga, promet tereta u prvih sedam mjeseci i u srpnju bio je manji nego prošle godine. U prvih sedam mjeseci promet tereta je smanjen 3,8 posto, na 6.620 tona, a u srpnju za 5,9 posto, na 1.089 tona.

Na trećem mjestu je Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman sa 363,9 tisuća putnika ili 3,8 posto manje nego u lanjskom srpnju.
 
loading...
Naslovnica Hrvatska i svijet

Najčitanije

Najnovije

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu

Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na uvodnoj konferenciji strateškog projekta SMARTMED, održa...
Dubrovnik primjer dobre prakse u turizmu