StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU 61. GODINI

PROSLAVILI SU IH HITOVI POPUT "LISTEN TO YOUR HEART" Pjevačica grupe Roxette izgubila bitku s teškom bolešću

Piše PSD.
10. prosinca 2019. - 17:37
Pjevačica grupe Roxette, Marie Fredriksson preminula je u 61. godini nakon duge i teške bolesti, javlja švedski Expressen, a prenosi Slobodna Dalmacija.

"S velikom tugom javljamo da nas je jedna od naših najvećih i omiljenih umjetnica danas napustila", stoji u službenoj objavi koju je poslala obitelj preminule zvijezde. Preminula je od "komplikacija svojih ranije dijagnosticiranih bolesti", javlja Metro. Pjevačica se borila s tumorom na mozgu koji joj je dijagnosticiran 2002. godine.

Saznala je da boluje od ove teške bolesti nakon što joj je pozlilo na standardnom jutarnjem trčanju sa suprugom. Osjećala se loše, kasnije je izgubila svijest i pretrpila udar izazvan karcinomom.

Tumor joj je operativno odstranjen, no nakon mjeseci kemoterapije pjevačica je trpjela teške posljeidce - bila je slijepa na jedno oko i sluh joj je bio limitiran, mjesecima nakon tretmana nije mogla ni govoriti. 

2005. godine pak izjavila je: "Ovo su bile tri veoma teške godine, ali zdrava sam. Više ne primam terapiju".

Fredriksson je bila najpoznatija kao dio dua Roxette. Grupa je obilježila 80-e i 90-e godine prošlog stoljeća, a Fredriksson i Per Gessle, njen kolega iz benda odlučili su 2016. godine prestati s nastupima.

"Bilo je ovo sjajnih 30 godina! Ne osjećamo ništa osim sreće i zadovoljstva zbog svega što smo s Roxette proživjeli...", objavili su Fredriksson i Gessle tada.

60-godišnjak se danas na Twitteru oprostio od preminule kolegice, prenosi Slobodna Dalmacija.

 
19. travanj 2024 06:32