StoryEditorOCM
Crna kronikaPRIVOĐENJE U ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Priveden sudionik pucnjave na taksista

4. prosinca 2019. - 15:41

Danas je dežurnom županijskom državnom odvjetniku priveden nezaposleni nautičar M.B. (23) iz Mokošice zbog osnovane sumnje da je sudjelovao u počinjenju kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Osumnjičeni je još 16. studenoga temeljem međunarodne tjeralice lociran te uhićen na području Neuma u susjednoj BiH zahvaljujući suradnji policijskih službenika dvaju država, a dovodi ga se u vezu s pucnjavom do koje je došlo 18. srpnja oko 0,45 sati na gradskom predjelu Ploče. Tada je napadnut dubrovački taksist Ante Cristian M. (28) s kojim je u društvu bio njegov kolega, taksist Nikša Z. koji je s taksistom Lorenom M. ozlijeđenog prebacio u Opću bolnicu Dubrovnik gdje mu je pružena potrebna liječnička pomoć. 

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad dvojice muškaraca s ozlijeđenim, a počinitelji su odmah nakon pucnjave pobjegli s mjesta događaja. Očevidom je nedaleko mjesta okršaja, odnosno bankomata s južne strane kuće u kojoj se prije rata nalazio poznati buffet "Pod lozom", a nakon rata caffe bar "Laura", pronađeno odbačeno oružje.

Kriminalističkim je istraživanjem ubrzo utvrđen identitet sudionika, odnosno da je riječ o dvojici muškaraca u dobi od  23 godine od kojih je osoba koja je još uvijek nedostupna pravosuđu s područja Zagreba. Oba su počinitelja kazneno prijavljena, jedan za pokušaj ubojstva, a drugi za pomaganje u ubojstvu.

Inače, danas privedenom osumnjičeniku je već određen istražni zatvor u trajanju do 30 dana, a zbog davanja iskaza bit će priveden samo u Županijsko državno odvjetništvo. Istodobno, potraga za Zagrepčaninom još uvijek intenzivno traje.

19. travanj 2024 07:42