StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPRILIKA ZA KRATKOTRAJNO UŽIVANJE U SUNCU

VREMENSKA PROGNOZA Danas sunčano, u ostatku tjedna ponovo kiša i južina 

Piše hrt.hr
11. studenog 2019. - 09:28
"Eh, da je barem ponedjeljak vikend...", i inače komentiraju neki, a ovoga bi ponedjeljka moglo i više njih. I to ne samo zbog Martinja, nego i zato što će vrijeme u većini krajeva - unatoč koječemu (oblacima, magli, ponegdje i kiši, čak i mrazu, jačanju juga i dr.), od čega ponešto zaslužuje i upozorenje - mnogima biti povoljnije nego tijekom vikenda. A još povoljnije od onoga od utorka, kada će ponovno biti često obilnije kiše, piše HRT.

Zanimljivo je spomenuti i kako će se poglavito na Jadranu i područjima uz njega i u novome tjednu nastaviti "običaj" iz prvog desetodnevlja studenoga - te i dalje u nekim mjestima neće proći više od 24 sata bez kiše.

Nevolje će nekima stvarati i ponovno jačanje juga, koje će u utorak i srijedu, te vjerojatno ponovno od petka - na većini Jadrana često biti jako, gdjegod i olujno, a na sjevernom je Jadranu, osobito podno Velebita, moguća podjednako jaka bura i istočnjak.

U Dalmaciji danas nas očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uz obalu i na otocima moguća je kiša ili poneki pljusak, dok će u unutrašnjosti biti uglavnom suho. Zapuhat će umjereno do jako jugo, a more će biti umjereno valovito, prema otvorenom i valovito. Poslijepodnevna temperatura između 15 i 18 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, uz promjenljivu naoblaku te mogućnost za povremenu kišu ili poneki pljusak. Zapuhat će umjereno jugo.

Na Jadranu će u sljedeća dva dana biti česte kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, a oborine će biti uglavnom obilne. Uz to će puhati jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu i istočnjak i bura, pa su zbog nepovoljnih vremenskih prilika mogući problemi u pomorskom prometu, ali i bujične poplave. U četvrtak su obilne oborine i dalje moguće na jugu, piše HRT.
20. travanj 2024 00:06