StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPLJAČKA U ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK

NAKON ŠTO JE PROGLAŠEN PRVOOSUMNJIČENIM ZA RAZBOJNIŠTVO Katušića starijeg isključila video snimka - izrazito je viši od pljačkaša?

29. listopada 2019. - 09:49
Nakon što su kao osumnjičenici za oružanu pljačku u Zračnoj luci Dubrovnik uhićeni otac i sin Antun (46) i Antonio (22) Katušić, kojima je sudac istrage u petak odredio istražni zatvor, u javnost sve više “cure” podaci iz kriminalističke istrage. Kako neslužbeno doznajemo iz pouzdanih izvora, Antun Katušić navodno uopće nije bio na motociklu kojim su se razbojnici dovezli u Zračnu luku, na tom je motociklu bio njegov sin i još jedna, zasad nepoznata osoba, tok se Antun u 10:00 pojavio na taxi stajalištu u Čilipima.

Kako se može čuti iz izvora bliskih istrazi, a prema video snimci, Antun Katušić je puno viši u usporedbi sa zaštitarom i 
ženom do njega te ostaje nepoznato tko je s njegovim sinom bio na motociklu. Treba napomenuti kako je Katušić stariji danima prvoosumnjičeni i činjenica da ge se isključuje iz samog događaja budi dosta pozornosti.

Motocikl iz pljačke pronađen je 5 kilometara od Gabrila, u šikari ispod lokalnog puta koji vodi k mjesnom kupalištu. Policija još proučava tragove na motociklu i pokušava utvrditi imaju li oni veze s osumnjičenicima. Unatoč bogatoj kriminalnoj prošlosti, činjenica je da Antun Katušić nikada nije koristio oružje, a njegovom sinu dosje je do sada bio potpuno čist. 

Osim toga, čudi kako u kaznenoj prijavi nema ni riječi o navodnoj bivšoj ljubavnici Antuna Katušića koja je nekad radila u aerodromskom duty free shopu iz kojeg je nedavno prešla na bolje plaćeno radno mjesto u upravnoj zgradi Zračne luke, ispred koje se i dogodilo razbojništvo. Je li neimenovana bilo kome, pa i razbojnicima, mogla dati informacije korisne za pljačku 692 tisuće kuna, odnosno nešto više od 90 tisuća eura?! Kao i podatak kada se i na koji način, bez oružja, vikend utržak duty free shopa prenosi iz jednu u drugu zgradu kompleksa Zračne luke Dubrovnik?

Bez odgovora je još uvijek i pitanje o ulozi zaštitara koji ne samo da nije imao oružje kojeg zakon propisuje za prijenos više od 150 tisuća kuna, nego nije imao ni valjanu zaštitnu odjeću ojačanu kevlarom. I ključno pitanje: Gdje je novac?
18. travanj 2024 05:25